WHS stunt tegen leider Bruse Boys

Door door Klaas Verspoor

GOES – ’s-Heer Arendskerke deed in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal goede zaken in de strijd tegen degradatie door na een 2-0-achterstand met 4-2 te winnen van Duiveland. Bovenin verloor koploper Bruse Boys van WHS (2-4) en won Serooskerke de derby tegen Veere met 0-1.

Bruse Boys-WHS 2-4: Na een doelpuntloze eerste helft brak Pieter Lindhoud na 58 minuten de score open namens WHS. Peter Willemse maakte vijf minuten later gelijk, maar opnieuw Lindhoud en Matthijs Bruijnzeel zorgden weer voor een Stallandse voorsprong. Toen Hans Leune vijf minuten voor tijd 1-4 maakte, was de stunt compleet. Gerard Vogel maakte in blessuretijd nog 2-4.

Dauwendaele-Nieuwdorp 1-1: De wedstrijd was niet best en werd gekenmerkt door veel foute passes over en weer. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Matthias Hoekman opende met een afstandschot de score voor Dauwendaele. Uit een vrije trap maakte Marcel van de Does de gelijkmaker.

ZSC’62-Spui 0-1: ZSC’62 was de betere ploeg, maar Spui pakte drie belangrijke punten. In de eerste helft liet Martin Kiesenberg een grote kans op de 1-0 liggen, waardoor Alex Meijer een kwartier na rust voor 0-1 kon zorgen. Met een bekeken lob klopte hij doelman Leon Weeda. Toen ZSC alles op de aanval gooide, was Spui via Alex Meijer nog dicht bij de 0-2, maar voor een leeg doel schoot hij de bal op de paal.

’s-Heer Arendskerke-Duiveland 4-2: Er leek na 55 minuten niets aan de hand voor Duiveland want het stond het 0-2 door twee doelpunten van Dennie le Comte. Wilmar van der Sande had zelfs nog een strafschop gemist. Doelman Jeffrey Geuze stopte de inzet. Na de 0-2 stuwden Marco Goedegebure en Walter de Kok de thuisploeg naar voren. De Kok zorgde voor 1-2 en Goedegebure voor de gelijkmaker. De Kok zette elf minuten voor tijd de VVA op 3-2 en Goedegebure maakte 4-2.

SKNWK-Heinkenszand 1-1: Na een vroege voorsprong van SKNWK (doelpunt Emiel Kuijten) hield de Nieuwerkerkse thuisploeg het beste van het spel. De tweede treffer bleef echter uit. In de twintigste minuut kopte de kleinste man van het veld, Pieter van Liere, uit een corner de 1-1 binnen.