Steenpoorte maakt winnende doelpunt Schouwse sel.

Steenpoorte maakt winnende doelpunt Schouwse selectie

door Rudy Boogert

NIEUWE-TONGE – Dankzij een sterke tweede helft won de voetbalselectie van Schouwen-Duiveland gisteravond zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. In Nieuwe-Tonge werd de Flakkeese selectie er met 1-2 onder gehouden. Invaller Barry Steenpoorte werd in de 72e minuut matchwinnaar.
Geconfronteerd met drie late afmeldingen moesten de technische mensen van de Schouwen-Duivelandse selectie op het laatste moment nog enkele noodverbanden aanleggen. Wesley Quist (Zierikzee) en Olaf Willemse (Bruse Boys) werden te elfder ure aan de groep toegevoegd, waardoor de selectie uiteindelijk met dertien spelers vertrok.

Dat de Schouwse selectie niet alleen staat met zijn personele problemen bleek in Nieuwe-Tonge. Waar de Schouwse selectie met acht afmeldingen te kampen kreeg, had tegenstander Flakkee er zeven binnengekregen. Bemoedigend voor de Schouwse selectie was, dat de spelers van hoofdklasser Kloetinge toestemming hadden gekregen om mee te doen. Alleen Corné Schilperoort moest geblesseerd afzeggen.

Met name het meespelen van doelman Jaco van der Schee, ook bij Kloetinge in topvorm, wierp zijn vruchten af. In de redelijk gelijk opgaande eerste helft kwam hij bijvoorbeeld drie keer als winnaar uit een één-tegen-éénduel. Daardoor kon Schouwen-Duiveland vlak voor rust de leiding nemen. Huib Nortier kopte een voorzet van Serge Berrevoets binnen. Twee minuten voor de rust kreeg Flakkee dan toch zijn doelpunt. Een eerste inzet werd door Van der Schee gepareerd, maar bij de direct volgende voorzet was hij kansloos bij een fraaie volley van Gert-Jan Lodder.

In de tweede helft was Schouwen-Duiveland de dominerende ploeg. Kansen voor Olaf Willemse (hij raakte de lat en vond de keeper op zijn weg) en Barry Steenpoorte bleven doelpuntloos, maar in de 72e minuut scoorde Steenpoorte wél. Zijn voormalige aanvalspartner bij Duiveland Ronald Zwager gaf vanaf links de voorzet en Steenpoorte maakte de winnende 1-2.

Flakkeese selectie-Schouwen-Duivelandse selectie 1-2 (1-1). 39. Huib Nortier 0-1, 43. Gert-Jan Lodder 1-1, 72. Barry Steenpoorte 1-2.

Schouwen-Duivelandse selectie: Jaco van der Schee; Olaf Willemse, Jarno Vermeulen, Mariko Rouw, Serge Berrevoets; Huib Nortier, Ben Verwest (35. Barry Steenpoorte), Lex Zwang (30. Wesley Quist), Ronald Zwager; Jeroen Grefkens, Gert-Jan Tierie (67. Ben Verwest).