Historische wedstrijd:

Provinciale Zeeuwse Courant – maandag 18 april 2005

Kansen van SKNWK nog kleiner geworden

Door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – SKNWK had zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Spui goede zaken kunnen doen, maar de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse bleef steken op een 2-2-gelijkspel. Statistisch gezien maakt SKNWK in de derde klasse A nog slechts een waterkansje op deelname aan de nacompetitie.

SKNWK legde Spui in het eerste halfuur de wil op en dat resulteerde al in de zevende minuut in een 1-0-voorsprong. Uit een voorzet van Gert-Jan Tierie scoorde Christian van Vossen. „De eerste helft was nog redelijk“, meldde Nieuwenhuijse. Vanaf de zijlijn zag de trainer hoe Martin Kalisvaart één minuut voor rust Spui op gelijke hoogte bracht. Na rust startte SKNWK onzeker en de bezoekers profiteerden optimaal. Na tien minuten bracht Mark van Minnen met zijn treffer Spui aan de leiding. Daarna was het SKNWK wat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker, maar het spel was feitelijk niet om aan te zien. Zes minuten voor het einde bracht Gert-Jan Tierie SKNWK met zijn treffer toch nog een punt. En het had in de slotfase zelfs nog 3-2 kunnen worden, maar Martijn Neele stuitte eerste op de doelman en raakte daarna in de rebound de paal. Ook Johan Padmos liet nog een goede scoringskans onbenut. Nieuwenhuijse: „Een overwinning voor ons zou niet verdiend zijn geweest.“

SKNWK – Spui 2-2 (1-1). 7. Christian van Vossen 1-0, 44. Martin Kalisvaart 1-1, 55. Mark van Minnen 1-2, 84. Gert-Jan Tierie 2-2. Scheidsrechter: R.S. Kenson (Kloetinge). Gele kaart: Michel Fieret (Spui). Aantal toeschouwers: 75.

SKNWK: Léon Quik, Johan Padmos, Martijn Neele, Frank Boere en Martin Huisman; Maarten Padmos, Gert-Jan Tierie en Leon de Bruine; Jan-Jaap Padmos (70. Sytze Stins), Christian van Vossen en Emiel Kuijten (70. Leon Goedegebure).