Late goals van Paul Noya zijn winst waard

Late goals van Paul Noya zijn winst waard

GOES – Twee late doelpunten van Paul Noya bezorgden Veere de 2-1-winst in de Walcherse derby tegen Dauwendaele in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. SKNWK hield de druk op koploper Bruse Boys door een 2-1-uitzege op Spui. Het verschil met Bruse Boys is gereduceerd tot twee punten.

Veere-Dauwendaele 2-1: Al na twee minuten kwam Dauwendaele via Matthias Hoekman, die zijn voet in een scrimmage tegen de bal kreeg, op voorsprong. Veere raakte daarna de paal, terwijl Veere-doelman Rick Wiegmans zijn club aan de andere kant behoedde voor een grotere achterstand.

Na 35 minuten kwam de ommekeer. Jordi van Bunderen (Dauwendaele) kreeg wegens commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. Daarna kreeg Veere meer vat op het spel. Een kwartier na rust redde Ramon Telussa op een kopbal van Tom Nieuwelink. In de slotfase sloeg Veere toch toe. Paul Noya zorgde in de 86e minuut voor de gelijkmaker. Twee minuten in blessuretijd bezorgde hij uit een vrije trap Veere de nauwelijks verdiende winst.

Spui-SKNWK 1-2: SKNWK kwam voor de rust al op een 2-0-voorsprong via Ronald van Vossen en Christiaan van Vossen. In de 49e minuut zorgde Arjen den Dikken voor de aansluitingstreffer, maar in een tweede helft die steeds rommeliger en slechter werd kwam Spui, dat in de eerste helft de lat nog had geraakt, niet meer gelijk.