SKNWK wint duel maar verliest speler

SKNWK wint duel maar verliest speler met gebroken neus

door Ko de Ridder

SPUI – Het was een wedstrijd in de categorie bloed, zweet en tranen. Toch pakte SKNWK in de uitwedstrijd tegen Spui de winst. Het werd 1-2, door goals van Ronald en Christiaan van Vossen. Door deze zege blijft SKNWK de belangrijkste belager van koploper Bruse Boys in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. „Dat doet pijn“, waren de eerste woorden van Ronald van Vossen direct na afloop. Het was de eerste wedstrijd na negen maanden blessureleed, waarin Ronald van Vossen weer de volledige speeltijd meespeelde. Van Vossen: „Maar ik heb wel een goed gevoel over deze wedstrijd. Van de trainer mag ik nu een andere invulling geven aan mijn taak. Ik heb nu een vrije rol op het middenveld en daar voel ik mij goed bij.“ De meerwaarde van Ronald van Vossen is duidelijk de rust en zijn beheersing de bal even vast te houden.

Nóg meer pijn had de andere doelpuntenmaker, Christiaan van Vossen. Bij een ongelukkige actie van een Spui-verdediger werd hij midden in het gezicht geraakt. Met een behoorlijke blessure aan het gezicht werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Terug uit het ziekenhuis zei hij: „Maandag moet ik mij melden bij mijn arts voor het maken van foto’s. Ik heb een gebroken neus, maar er kunnen nu geen foto’s gemaakt worden vanwege de zwellingen.“ Tot die fatale 72e minuut kon Van Vossen terugzien op een goede wedstrijd.

SKNWK begon zaterdag voortvarend aan de klus in Spui. Na vijf minuten schoot Leon de Bruine een vrije trap maar net naast het doel. Kort daarna zette Christiaan van Vossen een goede aanval op vanaf de rechterflank. Hij bracht Emiel Kuijten vrij voor het doel, maar deze zag geen kans te scoren. In die fase van de wedstrijd kreeg SKNWK ook nog enkele hoekschoppen.

Naarmate de tijd vorderde, kon Spui zich enigszins ontdoen van de druk. In de 22e minuut kroop SKNWK bijvoorbeeld door het oog van de naald. Een prima schot van Arjen den Dikken spatte op de lat uiteen, tot verdriet van Spui. Ook kwam er nog een moment dat Spui een strafschop claimde, toen een aanvaller werd vastgehouden. Scheidsrechtr Heijt wuifde het voorval weg.

In de 28e minuut opende SKNWK uiteindelijk de score. Martin Huisman zag zijn schot gekeerd door Spui-doelman Jeroen Bottinga. De rebound was echter voor Ronald van Vossen en op zijn inzet had Bottinga geen antwoord. SKNWK stond op 0-1 en rook bloed.

In de blessuretijd verdubbelde SKNWK de voorsprong. Emiel Kuijten soleerde door de defensie van Spui. Terwijl iedereen bij Spui dacht aan een vrije trap na een overtreding op Kuijten, zette de aanvaller zelf door en kreeg voordeel van de scheidsrechter. Hij bracht de bal bij Christiaan van Vossen en die twijfelde geen moment: 0-2.

Inleiding

Direct na rust maakte Spui de aansluitingstreffer. In een rommelige situatie kwam Den Dikken uiteindelijk als winnaar tevoorschijn: 1-2. Het bleek de inleiding tot een steeds rommeliger wordende tweede helft. SKNWK kwam niet meer toe aan verzorgd voetbal en Spui was teveel met zichzelf bezig. Diverse malen werd het spel onderbroken wegens blessurebehandelingen. Met als dieptepunt de gebroken neus van Christiaan van Vossen. Trainer Van Nieuwenhuijse was achteraf tevreden met de zege. „Gelukkig doen we nog steeds mee voor de titel. Daarbij zijn drie punten ook na een mindere wedstrijd gewoon drie punten.“

Spui-SKNWK 1-2 (0-2). 28. Ronald van Vossen 0-1, 45+1. Christiaan van Vossen 0-2, 49. Arjen den Dikken 1-2. Scheidsrechter: C. Heyt (Koudekerke). Gele kaart: Christiaan van Vossen (SKNWK), Erik Loof, Danny van Waes, Arjan Kalisvaart en Alex Meijer (allen Spui). Aantal toeschouwers: 95.

SKNWK: Leon Quik, Mark den Haan, Frank Boere, Martin Huisman, Maarten Padmos, Gert-Jan Tierie, Leon de Bruine (72. Martijn Neele), Wouter de Jonge, Emiel Kuyten (67. Sytze Stins), Ronald van Vossen, Christiaan van Vossen (72. Remco Veenboer).