Zierikzee met zeven spelers hofleverancier

Zierikzee met zeven spelers hofleverancier

van onze sportredactie

ZIERIKZEE – Zondag-tweedeklasser Zierikzee is opnieuw hofleverancier van de Schouwen-Duivelandse voetbalselectie, die volgende week woensdag tegen de regerend landskampioen bij de amateurs speelt, ASWH. Zeven van de twintig uitgenodigde spelers komen van de hoogst spelende Schouwse club. In de vergelijking met de vorige selectie, voor het duel met de Flakkeese selectie, is alleen Patrick Roggeband een nieuwe naam van Zierikzee. De overige zes spelers werden toen ook uitgenodigd: Serge Berrevoets, doelman Peter Brussé, Mathijs Hage, Mariko Rouw, Jarno Vermeulen en Thomas Vos.

Andere nieuwe namen in vergelijking met de vorige selectie zijn die van Wilko Hanzen, die daarmee de enige vertegenwoordiger van Bruse Boys is, en die van ZSC-doelman Leon Weeda die is opgeroepen in plaats van Jaco van der Schee van Kloetinge. Van der Schee is inmiddels vaste doelman bij de zaterdag-hoofdklasser en basisspelers krijgen geen permissie om mee te doen met de Schouwse selectie.

Andere spelers die wél in de vorige maar niet in de huidige selectie staan, zijn Jeroen Grefkens (DFS) en Corné Schilperoort (Kloetinge). De drie eilandelijke spelers die geen vaste basisplaats hebben bij Kloetinge – Rutger Kooman, Benjamin Verwest, Ronald Zwager – zijn opnieuw opgeroepen. Ook Duiveland en SKNWK mogen drie spelers afvaardigen voor het prestigieuze duel.

De wedstrijd tegen de landskampioen uit Hendrik-Ido-Ambacht begint om 20.00 uur, op het veld van DFS in Burgh-Haamstede.

Selectie Schouwen-Duiveland: Wilko Hanzen (Bruse Boys), Huib Nortier (DFS), Wilmar van der Sande, Barry Steenpoorte, Lex Zwang (Duiveand), Rutger Kooman, Benjamin Verwest, Ronald Zwager (Kloetinge), Pieter van der Neut (Mevo), Leon de Bruine, Maarten Padmos, Gert Jan Tierie (SKNWK), Serge Berrevoets, Peter Brussé, Mathijs Hage, Patrick Roggeband, Mariko Rouw, Jarno Vermeulen,Thomas Vos (Zierikzee), Leon Weeda (ZSC’62). Trainer: Edwin Kriens; elftalleider: Nico Kind.