S.K.N.W.K. levert wanprestatie

SKNWK levert wanprestatie

door Ko de Ridder, PZC 3 april 2006

’s-HEER ARENDSKERKE – Met het 1-1-gelijkspel, dat reeds bij rust was bereikt, kreeg SKNWK een puntje als dank voor het meedoen. Op basis van ’eigen bijdrage’ hadden de Nieuwerkerkers dat punt niet eens verdiend. De thuisclub maakte als enige aanspraak op de volle buit en deed zichzelf met het 1-1-gelijkspel tekort. Hij werd uitbundigd gezoend bij het verlaten van het speelveld. De SKNWK’er Leon Goedegebure was het middelpunt. Goedegebure: „Dat was niet vanwege het resultaat. Ik ben vandaag jarig.“ De eerlijkheid gebood te zeggen dat Goedegebure nog een van de betere spelers was aan de kant van SKNWK. Voor de thee was hij vaak aanspeelbaar, deed goed werk bij de hoekschoppen en scoorde.

SKNWK stond niettemin al heel snel op achterstand. Binnen een minuut was de bal op links bij Jarno van de Kreeke terechtgekomen. Gesteund door de harde wind (dwars over het veld) knalde hij de bal snoeihard voorbij SKNWK-doelman Leon Quik: 1-0 voor ’s-Heer Arendskerke.

De eerste daad van SKNWK kwam in de elfde minuut toen na een goede corner van Ronald van Vossen de bal werd ingekopt door Leon de Bruine; echter zonder resultaat. In de 17e minuut kopieerde Van de Kreeke zijn actie uit de eerste minuut bijna. Zijn ingeschoten bal sprong nu echter via de linkerdoelpaal terug het veld in. Pech voor Van de Kreeke, de poging was niettemin fraai.

In de 21e minuut probeerde Ronald van Vossen het van afstand, maar doelman Hans Traas van Arendskerke verwerkte de bal tot corner. Uit de door Leon Goedegebure vanaf links genomen corner dacht heel SKNWK dat er gescoord was. In een drukbezet doelgebied had de scheidsrechter echter gezien dat de bal de doellijn niet had gepasseerd.

Toch hing er voor SKNWK iets in de lucht. Martijn Neele belaste zich met een vrije trap van ongeveer twintig meter. De bal kwam bij Leon Goedegebure en die sleepte de bal als het ware langs de Arendskerkse defensie en bracht de stand op 1-1.

Blonk de eerste helft al niet uit in goed spel, de tweede helft spande de kroon. Arendskerke had vooral in het centrum van de verdediging in Wouter de Kort en Pieter Adema een goede bezetting. SKNWK bracht Sytze Stins (voor Leon Goedegebure) en Kees-Jan van Nieuwenhuize (voor Wouter de Jonge), maar ook zij zagen geen kans de wedstrijd een wending te geven.

De onmacht van SKNWK deze middag werd extra aangetoond toen in de zeventigste minuut ’s-Heer Arendskerke met tien man kwam te staan. Vincent Nagelkerke werd na zijn tweede gele kaart met rood weggezonden door scheidsrechter Vermeulen. Zelfs van deze manmeersituatie kon SKNWK niks maken.

SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse was niet alleen teleurgesteld, maar ook boos: „We kunnen goed ballen, maar op de momenten dat we er moeten staan, geven we de laatste weken niet thuis. Het was vandaag een wanprestatie van het totale collectief. We hadden geen enkele speler die net dat ietsje meer wist te brengen.“

„We moeten ons niet verschuilen achter de schorsingen van Mark den Haan en Gert-Jan Tierie (beiden één wedstrijd) en de blessure van Christiaan van Vossen. Je weet dat je in deze fase van de competitie niets cadeau krijgt en dat je zelf moet strijden voor elk punt. Nu is het moment voor ons om ’s goed in de spiegel te kijken en bij onszelf te rade te gaan. Misschien kunnen we dan nog iets afdwingen in de resterende twee wedstrijden.“

’s-Heer Arendskerke-SKNWK 1-1 (1-1). 1. Jarno van de Kreeke 1-0, 30. Leon Goedegebure 1-1. Scheidsrechter: C. Vermeulen (Moerdijk). Rode kaart (2x geel): 70. Vincent Nagelkerke (’s-Heer Arendskerke). Gele kaart: Marco Goedegebure (’s-Heer Arendskerke), Frank Boere, Martijn Neele, Ronald van Vossen, Kees-Jan van Nieuwenhuizen (allen SKNWK). Aantal toeschouwers: 100.

SKNWK: Leon Quik, Frank Boere, Martin Huisman, Maarten Padmos, Martijn Neele, Leon de Bruine, Leon Goedegebure (61. Sytze Stins), Wouter de Jonge (61. Kees-Jan van Nieuwenhuize), Emiel Kuijten, Ronald van Vossen, Leon Pollemans.