Serooskerke houdt titelkansen in leven

Serooskerke houdt titelkansen in leven door laat doelpunt

door Klaas Verspoor

GOES – Bruse Boys waande zich zaterdag rond 16.45 uur kampioen in de derde klasse A. Zelf won de voetbalploeg met 0-1 bij Duiveland, terwijl Serooskerke diep in blessuretijd op 3-3 stond in Spui. De Seroos-goal van Patrick van de Putte verstoorde toen het voorbarige Bruse feestje. Onderin gaan ’s-Heer Arendskerke, Spui en Duiveland uitmaken wie degradeert en wie nacompetitie voor lijfsbehoud gaat spelen.

WHS-Nieuwdorp 3-5: WHS speelde ongeïnspireerd en Nieuwdorp verlengde zo het derdeklasserschap. Niels Mulder en Gert-Jan Nieuwenhuijze zorgden voor 0-2 en Hans Leune deed voor rust namens WHS iets terug. Direct na de thee zorgde Gert-Jan Nieuwenhuijze voor 1-3 en via een treffer van Ruud la Grand liep Nieuwdorp daarna zelfs uit naar 1-4. Toch keerde de spanning, na goals van Hans Leune en Perry Snoep, nog even terug. WHS kreeg één kans op 4-4, maar het doelpunt bleef uit. Een rake kopbal van Tim Driessen leidde uiteindelijk tot de eindstand.

Spui-Serooskerke 3-4: Een bewogen en dramatische verlopen duel met drie rode kaarten en ruim tien minuten blessuretijd in de tweede helft. Remco Hamelink zorgde na zes minuten vanaf veertig meter voor 1-0 en Alex Meijer benutte daarna een strafschop voor 2-0. Daarna stuurde scheidsrechter De Kok uit Zwijndrecht Jurgen Meijer (Spui) en Renco Francke (Serooskerke) wegens ongeregeldheden uit het veld. Vijf minuten voor rust kwam Serooskerke door een goal van Bas Rooze terug in de wedstrijd.

Na rust leken de bezoekers orde op zaken te gaan stellen, want door twee goals van Nicky Holmes kwam Serooskerke aan de leiding. Daarna werd Holmes wegens commentaar op de leiding (hij stak een middelvinger op naar de scheidsrechter) uit het veld gestuurd. Een vrije trap van Alex Meijer leidde tot de 3-3 en lange tijd leek Spui een punt te halen. Ruim tien minuten in blessuretijd kon Patrick van de Putte namens Serooskerke, en ondanks protesten van Spui dat de bal op het moment van de voorzet buiten het speelveld zou zijn geweest, de winnende treffer binnenwerken. Scheidsrechter De Kok stond kort op de situatie en wuifde het vlagsignaal van Spui weg.

ZSC’62-Dauwendaele 1-7: Na een helft stond het 0-2 door treffers van Matthias Hoekman. Na ruim een uur zorgden Joran Moes en Chris Kiala voor 0-3 en 0-4. René Coomans redde namens ZSC’62 de eer, maar het weerhield Dauwendaele er niet van om zich middels een zevenklapper veilig te spelen. Jeroen van der Schelde (2x) en Francis Langemaire scoorden.

Heinkenszand-’s-Heer Arendskerke 3-1: Jeroen Verschiere bracht Heinkenszand na tien minuten aan de leiding, maar twee minuten daarna kwam Arendskerke door een treffer van Stefan van Sabben alweer op gelijke hoogte. In de slotminuten pakte Heinkenszand de volle winst: Merijn van Liere en Gerben Menheere troffen doel.

Duiveland-Bruse Boys 0-1: De eerste helft had Bruse Boys een overwicht, maar het leverde geen treffers op voor de koploper. Na een klein uur werd Duiveland-speler Lex Zwang na twee gele kaarten uit het veld gestuurd, maar desondanks werd Duiveland de gevaarlijkste ploeg. Onachtzaamheid in de Duivelandse verdediging leidde zes minuten voor tijd tot de enige goal van de middag. Na een voorzet van George Geluk schoot Peter Willemse raak.

SKNWK-Veere 2-2: Een gelijkspel was terecht, al had SKNWK na rust de wedstrijd moeten beslissen. Emiel Kuijten en Wouter de Jonge toonden echter opnieuw aan geen killers te zijn. Veere-verdediger Tim Bliesner was dat zaterdag wel, maar daar zal hij niet blij mee geweest zijn. Na de 0-1 van Tom Nieuwelink (mooie halve omhaal na 22 minuten) werkte Bliesner nog voor rust op identieke wijze twee keer een corner van Leon Goedegebure achter zijn eigen doelman Rick Wiegmans. Aanvoerder Edwin van Tatenhove redde een punt voor Veere door een vrije trap van Tom Nieuwelink.