Spanning ten top op laatste speelronde in 3e klas

Zaterdag 22 april staat de laatste competitieronde op het programma in de derde klasse A Zuid 1, de klasse waarin S.K.N.W.K. 1 speelt. En dit wordt niet zomaar een laatste competitieronde. Er moeten nog heel veel beslissingen vallen:

Kampioenschap:

Bruse Boys (vorig jaar gepromoveerd uit de 4e klasse) lijkt de belangrijkste kandidaat voor de titel. Ze hebben op dit moment twee punten voorsprong op de nummer twee Serooskerke. Bru speelt tegen het al gedegradeerde Z.S.C. ’62. Z.S.C. ’62 won deze competitie nog geen enkele wedstrijd. Zij zullen alles in de strijd gooien om het seizoen toch nog een beetje met een goed gevoel af te sluiten. En het blijft toch een derby…..

Nummer 2 Serooskerke treedt op het eigen sportpark aan tegen W.H.S. Voor de ploeg uit Sint Annaland zit het seizoen erop. Serooskerke zal zelf moeten winnen en dan nog zijn ze afhankelijk van hetgene dat in Bruinisse gebeurt.

Na-competitie:

Voor S.K.N.W.K. is dit van belang. De titel is in een eerder stadium (met name na de winterstop, door veel te veel puntverlies) verspeelt. Toch maken ze nog volop kans op een plaats in de na-competitie. Samen met Veere en Heinkenszand moeten er nog twee na-competitie plaatsen verdeeld worden.

Veere won gisteren met 0-4 van ’s Heer Arendskerke. Zij bezetten nu de kop in de derde periode met 14 punten uit 6 wedstrijden (doelsaldo + 12). Heinkenszand speelde gisteren gelijk tegen Duiveland (1-1). Zij hebben in de derde periode 11 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van + 3. As. zaterdag spelen Heinkenszand en Veere in Veere tegen elkaar.
Als Heinkenszand wint van Veere staan ze gelijk in punten in de periode. Dan is het doelsaldo doorslaggevend (Heinkenszand zal dus met 5 doelpunten verschil moeten winnen om de 3e periode in de wacht te slepen). Bij een gelijkspel of winst van Veere wint Veere zeker die derde periode.

Aan S.K.N.W.K. de taak om de wedstrijd in Middelburg tegen FC Dauwendaele (dat een zeer wisselvallig seizoen kent) winnend af te sluiten. Als S.K.N.W.K. wint eindigen ze in ieder geval boven Heinkenszand en dan nemen ze waarschijnlijk de periodetitel van de kampioen over.

Degradatie:

Ook onderin is het super spannend. Z.S.C. ’62 is inmiddels al gedegradeerd, maar wie gaat er nog meer naar de 4e klas? ’s Heer Arendskerke staat 11e met 17 punten. Een plaats daar boven staat Spui met 20 punten. As. zaterdag spelen beide teams in ’s Heer Arendskerke tegen elkaar.

Ook onze buren uit Oosterland, Duiveland, zijn nog niet helemaal veilig. Als zij mochten verliezen in Nieuwdorp en Spui wint van ’s Heer Arendskerke dan moeten de mannen van de afscheid nemende trainer Jan Heikamp nog promotie/degradatie wedstrijden spelen.

Al met al dus een hele spannende laatste speelronde, met voor de blauw/zwarten hopelijk nog een mooie afsluiting van deze competitie.