Veere vrijwel zeker van de nacompetitie

GOES – Veere heeft na de 4-0-zege op ’s-Heer Arendskerke de beste papieren in de strijd om de derde periodetitel in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Alleen een nederlaag in het slotduel met minimaal vijf goals verschil tegen de enig overgebleven concurrent Heinkenszand kan roet in het eten gooien. Onderin zijn Spui, ’s-Heer Arendskerke en Duiveland nog niet veilig. Duiveland heeft de beste papieren voor handhaving met twee punten voorsprong op Spui. Voor ’s-Heer Arendskerke is een beslissingsduel met Spui inmiddels het hoogst haalbare. Beide ploegen ontmoeten elkaar in de laatste competitieronde en Spui heeft aan een gelijkspel voldoende om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

’s-Heer Arendskerke-Veere 0-4: Tom Nieuwelink bracht Veere al in de achtste minuut aan de leiding en tien minuten later tekende Ronnie Louwerse al voor 0-2. De thuisploeg kon, zonder de geblesseerde Marco Goedegebure, weinig terugdoen en moest na rust toezien hoe Veere verder uitliep. André van Maldegem tekende voor de derde Veere-goal en het werd 0-4 door Theo van Tatenhove.

Duiveland-Heinkenszand 1-1: Beide ploegen schoten weinig op met het eindresultaat. In een tegenvallende eerste helft was Duiveland een aantal keren dicht bij de openingsgoal, maar gescoord werd er niet. Na rust kreeg Duiveland-speler Johnny Bolle direct rood nadat hij de doorgebroken Joeri Westrate onderuit werkte. Met tien man kwam Duiveland via Dennie le Comte toch op voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal van invaller Chris IJzelenberg werd daarna opgepikt door Gerben Menheere die vervolgens wel raad wist met het buitenkansje: 1-1. In de slotfase voorkwam Duiveland-doelman Hans Capelle nog een tweede treffer van Menheere.