Nederlaag van vertimmerd Schouws elftal

Nederlaag van vertimmerd Schouws elftal

BRUINISSE – Rini Verwest zet het onderwerp voor volgende week weer op de agenda. De coach van de Schouwen-Duivelandse voetbalselectie onder 23 jaar kampte gisteravond weer met een hausse aan afzeggingen. Het was overigens geen excuus voor de 2-0-nederlaag tegen de leeftijdgenoten van Flakkee. Het is inmiddels het oude verhaal. Als de tegenstander aansprekend is, lopen de voetballers van Schouwen-Duiveland warm voor de eilandelijke selectie. Is het geen profclub of topamateurteam, dan wordt er veel makkelijker afgezegd. „En dat is een kwalijke zaak“, vindt Rini Verwest. Het zal volgende week weer op de agenda staan bij de vergadering van de technische mannen. Ze willen graag af van situaties zoals gisteren. Weer moesten op het laatste moment spelers worden benaderd om de selectie op peil te brengen. Mats Willemse (Bruse Boys) en Marcel Zwager (Duiveland) gaven daaraan gehoor.

Wat de gemoedstoestand van Verwest ook niet ten goede kwam, was de 2-0-nederlaag. Met name de drie honderd-procentkansen die zijn spelers in de tweede helft misten, zaten hem niet lekker. De normaal zo trefzekere Dennie le Comte – hij maakte dit seizoen voor Duiveland 21 goals – kwam twee keer in kansrijke positie. De eerste keer lobde hij van een meter of tien naast en de tweede keer schoot hij een tweede vrije kans eveneens naast.

De derde honderd-procentkans kwam op het conto van Mats Willemse. Hij speelde zichzelf knap vrij in het strafschopgebied, maar zijn schot kon nog net gered worden door de doelman. Toen Schouwen-Duiveland zijn kansen had gemist, strafte Flakkee in 84e minuut een fout van Martijn van Grunsven af. Hij wachtte te lang met uitverdedigen en schoot vervolgens tegen Michael Korpershoek op. Deze speler van Stellendam tekende vervolgens voor de openingstreffer. De tweede Flakkeese goal viel in de 92e minuut. De Schouwse defensie dacht aan een achterbal, Flakkee speelde echter door. Cornelis Bakker (van DES’67) maakte toen 0-2. „Zwaar geflatteerd“, zei Verwest. „Het waren de enige kansen van Flakkee.“