Zeeuws team zonder Kloetinge

Zeeuws team zonder Kloetinge

door Jan Dagevos

GOES – De doorstart van het Zeeuwse voetbalelftal verloopt niet geheel rimpelloos. Voor de selectiewedstrijd van komende woensdag hebben alle spelers van Kloetinge afgezegd. De Bevelandse hoofdklasser was met zeven man hofleverancier.

Kloetinge neemt met het oog op het competitieslot in de hoofdklasse geen enkel risico. De Bevelandse formatie heeft met nog twee duels voor de boeg één punt nodig voor lijfsbehoud. De selectiewedstrijd voor het Zeeuws elftal komt daarom slecht uit. Jaco van der Schee, Giovanni Siereveld, Joffrey Geldof, Corné Schilperoort, Niels Kole, Ferry Alfons en Regilio Pinas waren opgeroepen voor het onderlinge selectieduel in Nieuwdorp (19.15 uur).

De spelers van Hoek daarentegen geven wel acte de présence. De Zeeuws-Vlaamse club is nog meer dan Kloetinge verwikkeld in de strijd om lijfsbehoud, maar desondanks zijn Thomas Ragut en Jeroen van de Broeke van de partij. Normaliter waren ook Pieter de Munnik en Wilco de Valk aan de aftrap verschenen, maar dit duo kampt met lichte blessures.

Traininkje

Paul Telussa, interim-trainer van Hoek en tegelijkertijd hoofdcoach van het Zeeuws elftal, ziet geen gevaar in het onderlinge selectieduel. „Het is niet meer dan een extra traininkje. Mijn spelers weten hoe ver ze kunnen gaan. We hebben daar binnen Hoek over gesproken. Het zijn jonge gasten en ik wil ze deze kans niet ontnemen, ongeacht de belangen in de competitie. Het is voor die jongens een stukje waardering naar aanleiding van de prestaties in het voorbije seizoen.“

Telussa respecteert het standpunt van Kloetinge, maar kan de beslissing van de club en de spelers niet begrijpen. „Om nu en bloc af te zeggen vind ik nogal wat“, stelt de coach van het Zeeuws elftal. „Het is aan het eind van het seizoen een uitje en volgens mij werkt dat alleen maar motiverend voor spelers.“

Diederik Hiensch, trainer van Kloetinge, heeft niets tegen het initiatief, maar wil met het oog op het belangrijke duel met Noordwijk op 6 mei geen enkel risico nemen. „We trainen op dinsdag en donderdag. Als ik dan de spelers ook op woensdag nog een wedstrijdje laat spelen, kan dat wel eens te veel worden. Daar is toch niks vreemd aan? Ach, de mensen van de selectiecommissie weten heus wel wat onze jongens kunnen. En als ze er nog niet uit zijn, hebben ze nog twee wedstrijden de gelegenheid om de spelers aan het werk te zien.“

Gevolg

De afzegging voor woensdag heeft echter tot gevolg dat de spelers van Kloetinge niet meer in aanmerking komen voor het eerste oefenduel van het Zeeuws elftal, dat waarschijnlijk op 25 mei wordt gespeeld. Telussa is wat dat betreft duidelijk: „Woensdag is er die selectiewedstrijd, waarna er een voorlopige selectie van 20 man wordt samengesteld. Daar gaan we de eerste oefenwedstrijd mee spelen.“ Hiensch: „Dat verbaast me. Daar is ons niets over verteld. Goh, dat zullen onze jongens niet leuk vinden.“ De eerste opponent van het Zeeuws elftal is nog niet bekend. De technische commissie is op dit moment in onderhandeling enkele Belgische eersteklassers.

Het Zeeuws elftal was vroeger een begrip. Na de herstructurering binnen de voetbalbond ging het team ter ziele. Enkele Zeeuwse voetballiefhebbers, onder wie Ton Uitterhoeve, Paul Telussa en Peter de Vos, betreurden dat en hebben het Zeeuws elftal nu weer nieuw leven ingeblazen. „Het is voor elke sportman leuk om in een vertegenwoordigend team te zitten“, meent Telussa. „Het is voor jongens uit onze provincie ook de kans om tegen voetballers te spelen, die je normaliter alleen op tv ziet.“

Voor de onderlinge selectiewedstrijd van woensdag zijn de volgende spelers uitgenodigd: Danny de Vries (De Meeuwen), Peter Brussé (Zierikzee), Dennis Wondergem (Terneuzen); Mamadouba Gueye (SSV’65), Peter de Jong (Vlissingen), Thomas Ragut (Hoek), Geert Bosschaart (Zeelandia Middelburg), Leo de Groot, Maarten Peene (beiden GPC Vlissingen), Ali Eryürük (Terneuzense Boys), Jarno Vermeulen (Zierikzee); Björn Langeveld (SSV’65), Gert-Jan Tierie (SKNWK), Jeroen van de Broeke (Hoek), Ramazan Kesikbas (Terneuzen), Leon van Belzen 1 (Arnemuiden), Maik de Wolf (Terneuzen); Mathijs Hage (Zierikzee), Perry Snoep (WHS), Eddy Matthijsse (De Meeuwen); Dennis de Nooijer, Rudley St Jago, Martin Janse (allen RCS), Mervin Niemantsverdriet (VC Vlissingen), Christaan Boon, Dennis van der Welle (SSV’65), Davy van Geersdaele (Oostkapelle), Bart van Steveninck (Arnemuiden).

Van de reservelijst zijn toegevoegd: Stefan Paardekooper (SSV’65), Cor-Jan Marijs (Arnemuiden), Matthijs Lugtenburg (Oostkapelle), Thomas Vos (Zierikzee), Jan Baaijens (Oostkapelle).