Verwest uitgespeeld in competitie met Dreischor

Vanaf volgend seizoen staat onze tweede selektie onder leiding van Kees Verwest. Kees, afkomstig uit Dreischor, is op dit moment nog trainer/coach van Dreischor. Met deze ploeg had hij nog kans op de na-competitie, maar helaas viel deze droom gisteren in duigen.

Onderstaand verslag stond vanmorgen in de P.Z.C.:

Einde seizoen voor Dreischor

DREISCHOR – Op de slotdag van het voetbalseizoen 2005/ 2006 verspeelde Dreischor de allerlaatste kans op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Dreischor ’trakteerde’ trainer Kees Verwest in zijn afscheidswedstrijd op een 2-1-thuisnederlaag tegen Zeeland Sport. Zo eindigde Dreischor in het laatste seizoen onder Verwest – hij wordt opgevolgd door Jos Wesdorp – als vierde in de eindrangschikking. Kwadendamme neemt als nummer drie op doelsaldo de periode van kampioen Zeeland Sport over en door het eigen verlies verspeelde Dreischor ook de kansen op de derde-periodetitel.

Het was vooral zuur voor Verwest die graag nog in de nacompetitie had gespeeld. Toch keek de trainer met voldoende nuchterheid terug op zijn periode Dreischor. „Dit seizoen was iets minder dan het vorige jaar. Iedereen wist dit seizoen hoe wij speelden, met veel loopvermogen op het middenveld, en de ploegen stelden zich daarop in. We hebben 41 punten gehaald. Dat is, evenals vorig jaar, weer knap. Als je tussen de 40 en 45 punten haalt, verwacht je normaal gesproken dat je iets hebt. En het doet uiteindelijk wel zeer, dat je één puntje tekortkomt. Die hebben we verloren in de vier gelijke spelen aan het begin van de competitie.“

Verwest kreeg eind vorig jaar te horen dat zijn verbintenis niet verlengd werd. Toch kijkt hij zonder rancune terug op dat door het bestuur van Dreischor genomen besluit. „Jammer dat het zo gelopen is, maar het is allemaal uitgepraat. De jongens hebben een nieuwe trainer en daar moeten ze het mee gaan doen. Ik zal hier op vrijdagavond of zondag nog genoeg komen.“

Tegen Zeeland Sport had Verwest zijn team de opdracht gegeven vroeg druk te zetten. De theoretische gedachte was leuk, maar in de praktijk klopte het spelsysteem totaal niet. Zeeland Sport werd vooral voor rust geen strobreed in de weg gelegd, want Dreischor leunde te veel achteruit. Tot overmaat van ramp moest de thuisploeg het ook nog eens stellen zonder laatste man Peter van Beveren. De geschorste speler had met zijn routine bij Dreischor voor meer rust kunnen zorgen.

Al na zes minuten kreeg de nederlaag van Dreischor gestalte. De Vlissingse opponent kwam op voorsprong door een doelpunt van B-junior Daniël van ’t Westeinde. De zeventienjarige voetballer kreeg op links de bal. „Ik speelde een mannetje uit, gaf de bal nog net een tikje en schoot op goal“, beschreef Van ’t Westeinde zijn treffer.

De kansen bleven daarna komen voor de bezoekers. Doelman Dennis Verwest redde in de 18e minuut op een schot van Roy Verkerk en Arnoud Stok werd elf minuten later door de keeper van een treffer afgehouden. Geert Francke kreeg als derde Zeeland Sport-speler de kans op 0-2, maar zijn inzet leidde via de keeper tot de tweede corner van zijn ploeg.

Naast

Negen minuten voor rust kreeg Dreischor de beste kans tot dan toe. Doelman Erik de Schipper trapte bij een spelvoortzetting de bal pardoes in de voeten van Daan Ruitenbeek, maar de aanvaller ging vanaf ruim dertig meter niet goed met de kans om en schoot naast. Waar Dreischor verzuimde te scoren, deed Zeeland Sport dat daarna wel. In de 40e minuut was Dreischor-verdediger Kees-Jan Uijl even de weg kwijt en dat leidde indirect tot de 0-2. Arnoud Stok behield, nadat Dennis Verwest een eerste inzet nog keerde, het overzicht en bood spits Wouter van Leersum een niet te missen kans.

Na rust drong Dreischor meer aan, maar het was toch echt Zeeland Sport dat kansen op 0-3 en meer kreeg. Vooral Michel Schrier en Wouter van Leersum mochten het zich aanrekenen dat die stand er niet kwam. Dreischor scoorde in de 76e minuut 1-2, wat zelfs trainer Verwest niet meer had verwacht. Een voorzet van Raymond Sonneveld werd door Frank van der Helm met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Daarna maakte onzekerheid zich meester van Zeeland Sport.

Vijf minuten voor tijd kreeg Frank van der Helm Dreischors enige kans op 2-2, maar hij verzuimde die te benutten. „We hebben het hier niet verloren. Waar we het weggeven hebben, zijn de wedstrijden tegen Ouwerkerk en Renesse. Aan de andere kant: als we naar de vierde klasse waren gegaan, zouden we waarschijnlijk allemaal wedstrijden als vandaag krijgen“, realiseerde Dreischor-speler Daan Ruitenbeek zich na afloop.

Dreischor-Zeeland Sport 1-2 (0-2). 6. Daniël van ’t Westeinde 0-1, 40. Wouter van Leersum 0-2, 76. Frank van der Helm 1-2. Scheidsrechter: R. Luyken (Breda). Aantal toeschouwers: 155.

Dreischor: Dennis Verwest, Jerry Verwest (83. Jimmy Versluijs), Fred van der Helm, Kees-Jan Uijl en Thijs Markusse (72. Robert Uijl); Leen van der Helm (32. Raymond Sonneveld), Frank van der Helm, Erwin Nelissen en Sander Uijl; Daan Ruitenbeek en Matthijs Heeres.