Voorwoord programmaboekje SKNWK 1 – Klundert 1

Hartelijk welkom op sportpark “Het Springer” in Nieuwerkerk waar vandaag de eerste wedstrijd van de na-competitie wordt gespeeld. Tegenstander van de blauw/zwarten is vanmiddag v.v. Klundert 1. Een speciaal welkom aan de spelers, begeleiding en supporters.

S.K.N.W.K. kon dan toch op de laatste dag van de competitie een plaats in de na-competitie veilig stellen. Door de overwinning op FC Dauwendaele (2-5) eindigde S.K.N.W.K. als derde in de competitie. Door dit resultaat namen ze de tweede periode over van Bruse Boys. Laatstgenoemde werd de terechte kampioen en mag het volgend seizoen dus in de tweede klasse gaan proberen.

Tegenstander Klundert, speelde dit seizoen in de derde klasse B. In deze klasse was Zwaluwe overduidelijk te sterk. Zij staken er met kop en schouders bovenuit en werden dus kampioen. Klundert eindigde als tweede. Door een hele goeie eindsprint van de “Tricolores” (18 punten uit 7 wedstrijden) wonnen de mannen van trainer Wim Nieuwland de derde periode. Zodoende staan beide ploegen dus vandaag tegen over elkaar.

Over de tweestrijd valt weinig te vertellen. De historie is niet verhelderend. Van de vier duels die beide ploegen ooit in competitieverband (seizoen 1979-1980 + 1982-1984 4e klasse KNVB) tegen elkaar speelden, was er één overwinning voor S.K.N.W.K. en één voor Klundert. De twee overige wedstrijden eindigden gelijk.

Ik wens iedereen een leuke, spannende en vooral een sportieve wedstrijd toe. De scheidsrechter van deze middag is dhr. C.A. Toorenaar. Hij wordt geassisteerd door de heren C. Spek en R. Houdé. Ik wens hen veel plezier toe bij het leiden van deze wedstrijd.