S.K.N.W.K. 1 slechts 6e tijdens Ons Eiland Bokaal

Gisteren werd het seizoen zoals altijd afgesloten met het officeuze kampioenschap van Schouwen-Duiveland, De Ons Eiland Bokaal. S.K.N.W.K. 1 eindigde op de 6e plaats.

In de voorrondes moest worden afgerekend met Bruse Boys 1, Zierikzee 1, Z.S.C. ’62 1 en Duiveland 1. Na een 0-0 gelijkspel tegen Bruse Boys volgde een 2-1 verlies tegen Zierikzee. Hierin werd overigens een doelpunt van S.K.N.W.K. om toch wel onduidelijke redenen afgekeurd.

Na deze nederlaag volgde opnieuw een bloedeloze 0-0, deze keer tegen Z.S.C. ’62. De laatse poulewedstrijd werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen. Grote man was hier doelman Leon Quik, die een strafschop stopte van een van de Duivelandspelers.

S.K.N.W.K. eindigde zodoende als 3e in de poule achter Zierikzee en Bruse Boys. Door deze 3e plaats werd er geen plaats bemachtigd in de kruisfinales en kon dus gefloten worden naar de titel.

In de strijd om de 6e plaats tegen Dreischor werd het 0-0. Penalties moesten de doorslag geven. Werd enkele jaren geleden hiermee twee keer achter elkaar het toernooi gewonnen door de blauw/zwarten, deze keer stond het vizier absoluut niet scherp. De ploeg uit Dreischor van trainer Kees Verwest (volgend seizoen trainer van de 2e selektie van S.K.N.W.K.) won de strafschoppen serie met 4-2. S.K.N.W.K. eindigde dus als 6e.

De finale ging, zoals eigenlijk wel een beetje te verwachten was, tussen Zierikzee 1 en Bruse Boys 1. Zierikzee bleek te sterk en prolongeerde haar titel in de Ons Eiland Bokaal door een 3-0 overwinning.

Uitslagen S.K.N.W.K.:

Voorronde:

Bruse Boys 1 – S.K.N.W.K. 1 0-0

Zierikzee 1 – S.K.N.W.K. 1 2-1
Emiel Kuijten 1x (assist Wouter de Jonge)

S.K.N.W.K. 1 – Z.S.C. ’62 1 0-0

S.K.N.W.K. 1 – Duiveland 1 1-0
Emiel Kuijten 1x (assist Adriaan Nieuwenhuijse)

Strijd 5e en 6e plaats:

S.K.N.W.K. 1 – Dreischor 1 0-0 *

* Dreischor wint na strafschoppen

Penalties:
Dreischor -, 0-0 (Leon Quik stopt penaltie)
S.K.N.W.K. -, 0-0 (Leon Goedegebure gestopt)
Dreischor X, 1-0
S.K.N.W.K. X, 1-1 (Mark den Haan)
Dreischor X, 2-1
S.K.N.W.K. -, 2-1 (Ronald van Vossen over)
Dreischor X, 3-1
S.K.N.W.K. X, 3-2 (Leon de Bruine)
Dreischor X, 4-2
Leon Quik hoefde de laatste strafschop niet meer te nemen.