Twee spelers extra in Zeeuwse selectie

Twee spelers extra in Zeeuwse selectie

door Jan Dagevos

GOES – Mamadouba Gueye (Hoek) en Davy van Geersdaele (Oostkapelle) zijn aan de selectie van het Zeeuws elftal toegevoegd. Het team, dat vandaag in Nieuwdorp tegen Sparta speelt, bestaat nu uit twintig voetballers.

De keuzeheren van het Zeeuws elftal vonden de selectie bij nader inzien wat krap, ook al gezien de hitte. Daarom zijn twee extra spelers uitgenodigd. Verder is keeper Jacco Leijedekkers van Domburg als vervanger van de geblesseerde Dennis Wondergem opgeroepen.

Even was er nog sprake van dat Gérard de Nooijer ook opgeroepen zou worden. De verdediger, die komend seizoen voor RCS gaat spelen, speelde in het verleden lange tijd voor Sparta. De keuzecommissie van het Zeeuws elftal zag er uiteindelijk van af. „We vonden dat we dat niet konden maken ten opzichte van de jongens die zijn afgevallen voor de selectie“, stelt Ton Uitterhoeve, één van de begeleiders van het Zeeuws elftal.

Een selectie van achttien spelers trainde afgelopen week op het kunstgras in Middelburg. De bedoeling was om twee keer te trainen, maar doordat het veld in Kortgene wegens de droogte niet bespeelbaar was, bleef het bij één sessie.

De wedstrijd tegen Sparta staat onder leiding van sceheidsrechter Sjaak Uitterhoeve. Het duel begint om 16.00 uur.

De selectie van het Zeeuws elftal voor het duel met Sparta is als volgt. Keepers: Danny de Vries (De Meeuwen), Jacco Leijedekkers (Domburg). Verdedigers: Peter de Jong (VC Vlissingen), Thomas Ragut (Hoek), Giovanni Siereveld (Kloetinge), Geert Bosschaart (Zeelandia Middelburg), Joffrey Geldof (Kloetinge), Mamadouba Gueye (Hoek). Middenvelders: Björn Langeveld (Hoek), Gert-Jan Tierie (SKNWK), Ramazan Kesikbas (Hoek), Mathijs Hage (Zierikzee), Maik de Wolf (Terneuzen), Niels Kole (Kloetinge), Perry Snoep (WHS), Ali Eryürük (Terneuzense Boys). Aanvallers: Dennis de Nooijer (RCS), Ferry Alfons (Hoek), Regilio Pinas (Kloetinge) en Davy van Geersdaele (Oostkapelle). Coaches: Paul Telussa en Kees Bastiaanse.