Duel van selectie met RKC promotie Schouws voetbal

Duel van selectie met RKC promotie voor het Schouwse voetbal

door Barry van der Hooft

BURGH-HAAMSTEDE – Het onvermijdelijke tegendoelpunt viel uiteindelijk pas na 48 minuten. Een droge knal van Nick van der Velden zorgde voor een lichte teleurstelling bij de spelers van de Schouwse selectie, die na ruim negentig minuten echter meer dan tevreden mochten zijn. De schade bleef beperkt (0-3) en de manier van spelen was reclame voor het Schouwse voetbal. „En daar doen we het allemaal voor“, zei Edwin Kriens.

De coach had tegen de profs van RKC opnieuw een selectie tot zijn beschikking, die gevormd wordt door harde werkers, verfijnde voetballers, brutale talenten en twee prima keepers. En dan deden Pieter de Munnik en Wilco de Valk, die geen toestemming kregen van hun club Hoek, nog niet eens mee. Het geeft aan dat men over kwaliteit niet te klagen heeft op Schouwen-Duiveland.

Dat weet Edwin Kriens ook, alleen is het jammer dat veel jongens straks weer op het niveau van de derde of vierde klasse hun wedstrijden moeten gaan spelen. „We willen twee duels voor en twee duels na de winterstop spelen“, vertelde de coach. „Maar eigenlijk proberen we nog iets meer wedstrijden te voetballen. Dat komt het niveau van het voetbal op Schouwen- Duiveland alleen maar ten goede. We moeten dan wel de medewerking krijgen van de clubs, maar dat is in veel gevallen geen probleem.“

Respecteren

Alleen in Hoek vinden ze het niet zo’n prettig idee dat twee van hun spelers voor de Schouwse selectie uitkomen. Kriens: „Ik weet dat Pieter de Munnik graag mee zou willen doen, maar de vorige trainer van Hoek wilde het niet. Misschien dat het nu van Cees Houtepen wel mag. We kunnen het nog eens aankaarten. En mag het dan nog niet, dan hebben we dat te respecteren.“

Ook zonder het Hoek-duo heeft Kriens een mooie mix van uiteenlopende voetballers in handen. De basiself hield voor rust stand tegen RKC, al was dat in veel gevallen te danken aan wat kunst- en vliegwerk en een aantal uitstekende reddingen van Jaco van der Schee. De doelman van Kloetinge werd na rust afgelost door Leon Weeda, die binnen vier minuten twee keer kansloos werd gelaten. Met zes nieuwe spelers binnen de lijnen schakelde RKC een tandje bij en scoorde snel via Van der Velden en de debuterende Ricky van den Bergh. De jonge Mats Willemse was met een technisch perfect uitgevoerde volley nog heel dicht bij de eretreffer, waarna het slotakkoord op naam kwam van Martijn Reuser: 0-3.

„Deze wedstrijd was pure promotie voor het Schouwse voetbal“, merkte Kriens terecht op. „En DFS heeft het perfect georganiseerd. We wilden graag tegen een profclub spelen en zij wilden het meteen organiseren. En als ik dan sommige jongens bij ons zie voetballen, is er maar één conclusie: het was een geslaagde avond.“

Schouwse selectie-RKC Waalwijk 0-3 (0-0). 48. Nick van der Velden 0-1, 49. Ricky van den Bergh 0-2, 88. Martijn Reuser 0-3. Scheidsrechter: J. Pleune (Burgh-Haamstede). Aantal toeschouwers: 350.

Schouwse selectie: Jaco van der Schee (46. Leon Weeda); Maarten Padmos (62. Marco Ketting), Mariko Rouw, Benjamin Verwest, Serge Berrevoets (46. Martijn Boot); Freek Torensma (62. Mats Willemse), Gert-Jan Tierie (62. Lex Zwang), Leon de Bruine (40. Wilmar van de Zande/79. Mathijs Hage); Rutger Kooman (46. Barry Steenpoorte), Mathijs Hage (46. Patrick Roggeband) en Ronald Zwager (62. Thomas Vos).

RKC Waalwijk: Jurgen Wevers; Patrick van Diemen (46. Dustley Mulder), Virgilio Teixeira (46. Ruud Berger), Stephan Keller, Ramon van Haaren (46. Frank van Mosselveld); Nick van der Velden, Ryan Donk, Ivan Vicelich; Luwamo Garcia (46. Martijn Reuser), Eddy Putter (46. Hans van der Haar) en Tim Janssen (46. Ricky van den Bergh).