Clubs op zoek naar alternatieven

Clubs op zoek naar alternatieven

door Ali Pankow

ZIERIKZEE – De voetbalclubs op Schouwen-Duiveland gaan naarstig op zoek naar alternatieven voor de oefenwedstrijden die zij de komende twee weken op de eigen velden hadden gepland. Alleen de wedstrijdvelden van DFS en Renesse mogen nog bespeeld worden, de overige terreinen zijn wegens de droogte in elk geval tot en met dinsdag 15 augustus gesloten.

De twee sportverenigingen in de Westhoek beschikken over een regeninstallatie en kampen derhalve veel minder met het droogteprobleem. „Dat DFS en Renesse wel over zo’n installatie beschikken en de andere sportaccommodaties niet, heeft te maken met de zoetwatervoorziening“, zegt P. Berrevoets van Openbare Werken. Volgens hem dient er op een diepte van maximaal tien meter een zoetwaterbron beschikbaar te zien om op betaalbare wijze een beregeningsinstallatie te kunnen aanbrengen. „In de Westhoek kan dat wel, op de rest van het eiland niet“, aldus Berrevoets.

Hij heeft het besluit de wedstrijdvelden op Schouwen-Duiveland voor tenminste twee weken te sluiten gisterochtend genomen in overleg met de Zeeuwse districtsconsul van de KNVB Ph. van de Velde. „Dat het nu net regent, is mooi meegenomen, maar dat is te weinig om sluiting van de velden te voorkomen. Ook als er nu de komende dagen voldoende regen valt, moeten de velden voldoende tijd krijgen om te herstellen“, zegt Berrevoets.

Begrip

Hij laat weten dat de clubs als alternatief voor het trainen een deel van de trainingsvelden mogen gebruiken, die normaliter in de zomerperiode tot 1 september ongebruikt blijven ten behoeve van onderhoud en herstel.

„We hebben er wel begrip voor. Het is beter dan de velden kapot lopen“, zegt secretaris P. Bezemer van voetbalvereniging Zierikzee. Zij hoopt dat de oefenwedstrijd tegen het Brabantse Meto, die voor zaterdag aanstaande gepland staat, nu bij de gastploeg in Hoogerheide gespeeld kan worden.

Voorzitter J. van der Laan van voetbalvereniging Duiveland had verwacht dat de sluiting net voorkomen kon worden nu het gisteren flink ging regenen. Hij hoopt dat de oefenwedstrijd zaterdag tegen Tholense Boys omgezet kan worden in een uitwedstrijd. Voor dinsdag 8 augustus staat er een treffen bij DFS op het programma, maar dat kan dus doorgaan. „Het is vooral te hopen dat twee weken sluiting genoeg is, want op zaterdag 19 augustus beginnen de bekerronden en dan zullen we de velden weer echt vaak nodig hebben“, zegt Van der Laan.

Ook hij zegt alle begrip te hebben voor het besluit van de gemeente, maar hij verwacht dat er binnen de voetbalclubs wel veel reacties zullen komen. „Iedereen vindt er wel wat van en iedereen heeft er dan meestal ook verstand van.“