S.K.N.W.K. 1 komt niet tot scoren en verliest

In het oefenduel gisteren, dinsdag 8 augustus, tegen Colijnsplaatse Boys 1 kwam de eerste selektie van S.K.N.W.K. niet tot scoren. En zoals de bekende regel in het voetbal is, dan wordt er aan de andere kant wel gescoord. Zo geschiedde. Vlak voor het eind van de wedstrijd kreeg Colijnsplaatse Boys een vrije trap. Deze werd snel genomen en een onoplettendheid in de verdediging van de blauw/zwarten betekende de 0-1.

S.K.N.W.K. 1 was nog steeds niet compleet. Ten opzichte van afgelopen zaterdag (5-3 verlies tegen De Jonge Spartaan) was Maarten Padmos wel aanwezig, maar nu was spits Christian van Vossen er niet (werk). Ook nog zonder Lex Folmer, Martin Huisman, Leon Quik, Sytze Stins en Jurjen Vermeer trok de selektie van trainer Adriaan Nieuwenhuijse met 13 spelers over de zeelandbrug.

S.K.N.W.K. had een groot veldoverwicht, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Tot aan ‘de 16’ liep het redelijk. Daarna de stokte ‘de machine’. De ruststand was dan ook 0-0.

In het tweede bedrijf waren er wat kleine kansen. Zo schoot Ronald van Vossen op de lat en kopte Gert-Jan Tierie net over het doel. S.K.N.W.K. had ook nog een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter, die ver van de overtreding stond, legde de bal buiten de beruchte lijnen. Vlak voor het verstrijken van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een vrije trap. Deze kon simpel worden binnengewerkt, 1-0.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse was redelijk tevreden over het getoonde spel. “Jammer van die ene tegentreffer”. Daarnaast hebben we natuurlijk voorin veel te weinig afgedwongen. Er is dus nog genoeg te doen tot aan zaterdag 2 september as. (start van de competitie).

As. donderdag wordt er getraind door de selektie en zaterdag, 12 augustus, wacht een oefenwedstrijd tegen Krabbendijke 1 (15:00 uur).