Eerste punten voor NOAD ’67 en Krabbendijke

GOES – Krabbendijke pakte in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal bij Duiveland de eerste punten van het seizoen. De ploeg van trainer Joost van de Griek won in Oosterland met 2-1. Ook Noad’67 boekte, uit bij Heinkenszand, de eerste winstpartij: 0-2.

SKNWK, Nieuwdorp en VCK voeren de ranglijst aan met vier punten uit twee duels.

Dauwendaele-SKNWK 2-2: Gezien de kansenverhouding kon Dauwendaele-trainer Gérard de Nooijer niet tevreden zijn met het ene punt. Via Abdulqadir Ahmed kwam de thuisploeg na een aantal corners op rij op voorsprong, maar uit een vrije trap zorgde Léon de Bruine in de 38e minuut voor de 1-1-ruststand. Uit een voorzet van Ignacio Misaine kopte Ahmed na rust de 2-1 binnen. Ronald van Vossen schoot SKNWK daarna naar de 2-2-eindstand.

Heinkenszand-Noad’67 0-2: Voor rust kregen beide ploegen kansen, maar de keepers Wilko Heij en Kees Lozekoot (Noad’67) hielden de nul. Vijf minuten na rust mocht Danny Steijn op het randje van buitenspel doorgaan en maakte 0-1. Kort daarna was Noad’67 al dicht bij de 0-2, maar een inzet belandde op de paal. Vlak voor tijd, nadat Eelco Walhout een kans op 1-1 onbenut had gelaten, beslisten de bezoekers via Dennis van Dijke het duel definitief.

Nieuwdorp-Veere 2-2: In de 33e minuut kwam de thuisploeg door een goal van Niels Mulder aan de leiding. Op slag van rust zorgde Theo van Tatenhove uit een vrije trap voor de gelijkmaker. Na een uur bracht Jason Blommaert via een Nieuwdorp-verdediger Veere aan de leiding. Kort voor tijd leidde een lob van Marcel van de Does tot de niet meer verwachte gelijkmaker.

VCK-Bevelanders 0-0: De wedstrijd in Koudekerke eindigde, evenals vorig seizoen toen beide teams nog in de vierde klasse A uitkwamen, zonder doelpunten. Het was een typische 0-0-wedstrijd, waardoor Bevelanders het eerste competitiepunt binnensleepte. De uitslag was terecht en de wedstrijd, met slecht voetbal van beide kanten, een magere vertoning.

Duiveland-Krabbendijke 1-2: Na de 0-1 van Martin Bal en de 1-1 door Dennie le Comte waren beide teams bij rust nog in evenwicht. In de 57e minuut was het uiteindelijk Danny Weber die kinderlijk eenvoudig de volle winst in handen van Krabbendijke bracht. Het waren de eerste drie punten voor debutant Krabbendijke.