S.K.N.W.K. blijft ver onder de maat

SKNWK blijft ver onder de maat

NIEUWERKERK – Vijf keer scoorde SKNWK tegen Duiveland en tweemaal lukte het tegen Dauwendaele, maar in de thuiswedstrijd tegen WHS kon SKNWK het net niet vinden. Perry Snoep kon dat namens de bezoekers wel, waardoor de 0-1-einduitslag een logisch gevolg was.

Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Siem Vroegop (27). De assistent van trainer Kees Stoutjesdijk werd geveld door een slopende ziekte. Na afloop was de ontlading groot bij WHS én trainer Stoutjesdijk. ,,Deze overwinning schrijven we aan hem toe. Wij hebben een jongen verloren die er altijd, op de trainingen én bij de wedstrijden, voor ons was.’’

Opponent SKNWK wilde zaterdagmiddag wel, maar kon op de eerste tien minuten na geen enkel moment overtuigen. De nederlaag kwam hard aan bij de Nieuwerkerkers. ,,Dit is een tegenvaller voor ons en het was zeker niet de planning om hier te verliezen’’, baalde aanvoerder Martijn Neele die ongedwongen een rol van betekenis speelde bij het doelpunt van de ploeg uit St. Annaland.

In de 24e minuut schoot een WHS-speler de bal tegen een hand van Neele. ,,Ik hield mijn handen langs mijn lichaam’’, vond Neele. Er was inderdaad sprake van aangeschoten hands, maar het leverde WHS wel een vrije trap op. Met zijn linkervoet gaf Perry Snoep een minuut later SKNWK-doelman Léon Quik het nakijken.

Neele: ,,Vorige week moesten we eigenlijk de drie punten pakken, maar vandaag hebben we totaal niks afgedwongen. We hebben terecht verloren. WHS was net iets feller. Het is alleen jammer dat we door zo’n doelpunt verloren. We zijn weer helemaal terug bij af.’’

Plaag

Kees Stoutjesdijk zag zijn WHS de eerste tien minuten van het duel achter SKNWK aanlopen. Op de Nieuwerkerkse rechterflank kon vooral Emiel Kuijten voor gevaar zorgen en Richard van de Repe en Perry Snoep hadden hun handen vol aan de Nieuwerkerker. Daarna trok WHS de wedstrijd naar zich toe en waren onder impuls van de goed spelende Michel Mosselman vooral Pieter Lindhout, Patrick Ketting en Patrick van Schetsen een plaag voor de SKNWK-defensie.

,,Op voetbalgebied vond ik ons voor rust beter. Eigenlijk kregen we voor rust één goal te weinig. We hadden al wel veel energie erin gestopt. Na rust zag je SKNWK wel wat meer gaan proberen’’, aldus Stoutjesdijk.

SKNWK, dat de laatste 35 minuten voor rust nauwelijks kansen creëerde, kreeg in de tweede helft wel wat mogelijkheden. ,,Het was hetzelfde verhaal als vorige week. We waren zo slordig in de passing. Ballen over tien meter kwamen niet aan. Dit is moeilijk te bevatten, want we kregen kansen zat. Het lijkt wel of we na Duiveland alle goals van het seizoen al gehad hebben’’ sprak een teleurgestelde Christian van Vossen.

Nadat Patrick van Schetsen in de 47e minuut met de punt overschoot, bleek vooral dat SKNWK fysiek sterker was. De WHS-ploeg sloeg wegens het sterfgeval twee trainingen en een wedstrijd over, en dat was vooral na een uur voetbal terug te zien. Vanaf dat moment kampte een aantal spelers met kramp. SKNWK profiteerde, ondanks kansen voor Gert-Jan Tierie (schot op bovenkant lat), Maarten Padmos (kopbal over en afstandschot naast), Christian van Vossen (redding doelman Anton Elenbaas en schot over), Léon de Bruine (schot net naast) en Ronald van Vossen (kopbal naast), er niet van.

SKNWK-WHS 0-1 (0-1). 25. Perry Snoep 0-1. Scheidsrechter: H.M. van der Linden (Hagestein). Gele kaart: Léon de Bruine (SKNWK) en Ivan Hage (WHS). Aantal toeschouwers: 110.

SKNWK: Léon Quik, Maarten Padmos, Martijn Neele (82. Robbert Padmos), Frank Boere en Martin Huisman (65. Lex Folmer); Ronald van Vossen, Léon de Bruine, Gert-Jan Tierie en Leon Goedegebure; Emiel Kuijten (74. Jurjen Vermeer) en Christian van Vossen.