Wedstrijd vorig seizoen:

Provinciale Zeeuwse Courant – maandag 31 oktober 2005

Strijdlust SKNWK beloond

Door Bas Abresch

SEROOSKERKE – De opluchting en blijdschap waren van alle Nieuwerkerkse gezichten af te lezen. Met vier punten achterstand op koploper Serooskerke was winnen de opdracht, en die missie was volbracht. Voetbaltechnisch was de topper in de derde klasse A erg matig, maar de flinke dosis werklust van SKNWK was genoeg om Serooskerke de eerste nederlaag toe te brengen.

En dus feliciteerden de SKNWK’ers elkaar uitbundig met de zwaarbevochten overwinning, die de ploeg op één punt van Serooskerke bracht. De man die met misschien wel de grootste grijns van allemaal van het veld stapte, luisterde naar de naam Frank Boere. Tot halverwege vorig seizoen was de 22-jarige voorstopper een vaste kracht in het tweede van de blauw-zwarten. Daarna kwam hij bij het eerste, leerde hij volgens trainer Adriaan Nieuwenhuijse ontzettend snel bij en zaterdag legde hij Serooskerke-spits Frank Allaart volledig aan banden. De Allaart die in de laatste competitiewedstrijd tegen ZSC’62 nog viermaal had gescoord, en vorige week in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noad’67 driemaal het net had weten te vinden, was tegen SKNWK onzichtbaar.

Uitstekend

Mede dankzij Boere, die de doorgaans gevaarlijkste man van de thuisploeg vaak te slim af was. „Ik heb niet mijn beste wedstrijd gespeeld“, probeerde Boere na de wedstrijd nog bescheiden. Maar even later moest hij toch toegeven dat hij zijn taak uitstekend had uitgevoerd. „Als mandekker moet je voorkomen dat de spits gevaarlijk wordt. Wat dat betreft heb ik het goed gedaan, want Allaart is niet gevaarlijk geweest“, zei hij glunderend. „Maar het is vooral een hele goede teamprestatie die we vandaag hebben neergezet.“

Dat klopte als een bus. SKNWK was een hecht collectief dat knokte voor elke meter, met in het achterhoofd het besef dat alleen winst goed genoeg was. Daar tegenover stond een slap en ongeïnspireerd Serooskerke, dat zich niet leek te realiseren dat de onderlinge confrontatie een uitgelezen mogelijkheid was om de concurrentie al vroeg in het seizoen op een forse achterstand te zetten. Daardoor werd de topper nooit een hoogstaande wedstrijd. Met name het eerste bedrijf was een foutenfestival, met veel balverlies en zonder grote kansen. Het meest bijzondere aan de eerste helft was dat die door verkeerd klokkijken van scheidsrechter Golverdingen slechts 41 minuten duurde. Dit werd na de rust rechtgezet, door alvorens met de tweede helft te beginnen eerst nog de resterende vier minuten van de eerste helft te spelen.

Brutaal

Nadat Golverdingen zijn foutje had goedgemaakt, begon de wedstrijd pas echt. SKNWK was fel en brutaal, en dat werd beloond. Johan Padmos stuurde Emiel Kuijten de ruimte in op de rechterkant. Kuijten leverde een perfecte voorzet af op het hoofd van Gert-Jan Tierie, die zijn zevende treffer van het seizoen tegendraads binnenknikte. Een minuut later werd het zelfs 0-2, toen de bal na een scrimmage precies goed viel voor Maarten Padmos, die hard en hoog raak schoot. Een kwartier voor tijd hielp Martijn Neele Serooskerke terug in de wedstrijd door opzichtig in de fout te gaan, waardoor het in de slotfase nog even billen knijpen was voor de bezoekers. In de blessuretijd dacht Allaart eindelijk los te zijn en de 2-2 te maken, maar een keurige ingreep van Boere voorkwam de gelijkmaker, die absoluut onverdiend zou zijn geweest.

Door de winst van SKNWK is de spanning aan de top van de derde klasse A weer helemaal terug, realiseerde ook trainer Nieuwenhuijse zich. „We gaan nu echt meedoen. In de voorbespreking had ik tegen de jongens gezegd dat ze niet teveel ontzag moesten hebben voor Serooskerke. In de eerste helft was er toch nog wat spanning en waren we misschien iets teveel onder de indruk. In de tweede helft gooiden we de schroom van ons af. Wij proberen altijd de voetballende oplossing te zoeken, maar in wedstrijden zoals die vandaag komt het vooral aan op strijd. We moesten winnen en dat is gebeurd. Vanaf nu kunnen we écht gaan meedoen om de eerste plaats.“

Serooskerke-SKNWK 1-2 (0-0). 53. Gert-Jan Tierie 0-1, 54. Maarten Padmos 0-2, 76. Wilko de Keuning 1-2. Scheidsrechter: E.J. Golverdingen (Werkendam). Gele kaarten: Kyrian Guepin, Rudi Geerse (Serooskerke), Martijn Neele, Johan Padmos (SKNWK). Aantal toeschouwers: 160.

SKNWK: Leon Quik; Johan Padmos, Frank Boere, Martijn Neele, Mark de Haan; Maarten Padmos, Leon de Bruine, Gert-Jan Tierie, Martin Huisman; Emiel Kuijten, Wouter de Jonge (78. Remco Veenboer).