Serooskerke en Nieuwdorp kunnen weer niet scoren

GOES – Nieuwdorp blijft ook na de vijfde speelronde de leider in de derde klasse A. Op eigen veld hield de ploeg Serooskerke op een doelpuntloos gelijkspel. De laatste keer dat beide teams 0-0 speelden, was december vorig jaar. Ook tegen elkaar. Heinkenszand klom door een 4-1-zege bij VCK naar de tweede plek.

Nieuwdorp-Serooskerke 0-0: Beide ploegen wilden wel, maar maakten er een matige wedstrijd van. Serooskerke heerste het eerste kwartier, daarna kreeg Nieuwdorp via Niels Mulder dé kans op de openingstreffer. De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld.

Veere-Dauwendaele 4-2: Het duel begon een uur later, omdat scheidsrechter Wagenaar niet kwam opdagen. De met een taxi gebrachte Jan van der Velde bracht het duel daarna zonder problemen naar een goed eind. Hij zag dat Veere Dauwendaele ver terugdrong. Trainer Rinus Zegers zag zijn ploeg via Wilco de Keuning (kopbal) pas vlak voor rust op 1-0 komen. In de 65e minuut kwam Dauwendaele na een afstandschot van Jorrit Schuurman op gelijke hoogte. In een tijdsbestek van vier minuten scoorden Joachim Cornelisse en Ronnie Louwerse voor Veere. Via Mitchel Sabiran kwamen de bezoekers terug tot 3-2 maar Tom Nieuwelink maakte in de slotfase 4-2.

Noad’67-WHS 1-0: Noad’67 opende sterk, maar na twintig minuten kwam WHS meer in het spel. Vooral na rust kregen de bezoekers een aantal kansen, maar doelman Kees Lozekoot hield Noad’67 in die fase overeind. Een actie van Arjan Moerland, die een paar tegenstanders uitspeelde, leidde een kwartier voor tijd de winnende treffer in van Rob den Engelsman.

VCK-Heinkenszand 1-4: Binnen 25 minuten was de wedstrijd gespeeld, want door goals van Kevin Jacobusse, Armando Langebeke en Guido Wiskerke stond het al 0-3. Vlak voor rust maakte Merijn Dek 1-3, maar het geloof in eigen kunnen bleef ook in de tweede helft ontbreken bij VCK. Uiteindelijk maakte Langebeke er nog 1-4 van.

Krabbendijke-SKNWK 1-1: Krabbendijke kreeg de meeste kansen, maar SKNWK de betere. Na een solo schoot Christian van Vossen SKNWK in de 20e minuut naar 0-1. Tien minuten later zorgde Johan Pekaar al voor 1-1. De tweede helft was rommelig, met onbenutte kansen over en weer.

Bevelanders-Duiveland 0-1: Clubtopscorer Dennie le Comte maakte vlak na rust de enige goal van de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen bij de vleet, maar scoorden niet.