Bevrijdende zege voor S.K.N.W.K.

Bevrijdende zege voor SKNWK

NIEUWERKERK – „Het was zó belangrijk dat we vandaag de drie punten hebben gehaald“, vond SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse zaterdagmiddag om half vijf. Zijn ploeg had kort daarvoor met 2-0 afgerekend met Noad’67 en dat zorgde voor opluchting bij de trainer uit Kruiningen.
Nieuwenhuijse gaf eerlijk toe dat hij de laatste weken toch wel in de rats had gezeten. SKNWK was vier keer op rij niet tot een overwinning gekomen en dat knaagde aan hem. „Maar ook aan de ploeg“, aldus de trainer. SKNWK liep in de afgelopen drie seizoenen telkens tegen een serie van drie duels op waarin het niet tot een overwinning kwam. Dit seizoen stond die teller al op vier, maar tegen Noad’67 doorbrak brak SKNWK de negatieve spiraal.

„Er viel niet veel op de overwinning van SKNWK af te dingen. Wij hebben hier een verdiende nederlaag geleden. Wij hebben te weinig laten zien“, oordeelde Noad-trainer Ton van der Spaan na afloop. Adriaan Nieuwenhuijze kon zich vinden in die woorden. „Ik vind dat wij de eerste helft met vlagen heel goed voetbalden. Vandaag waren onze op papier betere spelers weer eens belangrijk.“

SKNWK speelde met Leon de Bruine als linkshalf en met Maarten Padmos weer als balafpakker op het middenveld. Voorin maakten de gebroeders Christian en Ronald van Vossen het de verdedigers van de ploeg uit Sint-Philipsland moeilijk, achterin heerste Martijn Neele maar het was vooral Gert-Jan Tierie die weer eens zijn ’normale’ niveau haalde. Tegen Noad’67 was hij de dé belangrijkste pion bij SKNWK.

Tierie bekroonde zijn sterke optreden in de 68e minuut met een treffer. Hij onderschepte een foutieve pass van de bezoekers op het middenveld en op vijandelijke helft speelde hij twee tegenstanders uit waarna hij op rechts Emiel Kuijten bediende. Kuijten speelde de doorgelopen Tierie vervolgens in het strafschopgebied aan die daarna Kees Lozekoot het nakijken gaf.

„Die mannen stonden helemaal verkeerd toen ik de bal afpakte. Ik zag Emiel vrijstaan en het was een doelpunt zoals het hoort! Het was ook nodig, want het stond op dat moment nog maar 1-0. Vandaag voetbalden we beter dan de afgelopen weken. Dit is wat we willen: op voorsprong komen en de wedstrijd uitspelen“, aldus Tierie na afloop.

In de periode vóór de tweede goal bleek vooral dat het jeugdige Noad’67 de duels niet schuwde. Van beide kanten werd redelijk tot goed gevoetbald en het leverde over en weer kansjes op. Nadat Ronald van Vossen in de veertiende minuut een waarschuwing had afgegeven aan doelman Lozekoot (hij redde met één vuist) was er voor de keeper drie minuten later geen houden aan. Een voorzet van Jurjen Vermeer belandde achter de verdediging op het hoofd van Van Vossen: 1-0.

SKNWK temporiseerde met vlagen en koos de momenten waarop versneld werd. Via Leon de Bruine en Christian van Vossen rook SKNWK voor rust al aan een tweede treffer.

In de tweede helft was ook Noad’67 met pogingen van Arjan Moerland en John van Splunter dichter bij het doel dan ze voor rust waren geweest. Het was aan Kees Lozekoot te danken dat SKNWK al niet na een uur op een 2-0-voorsprong kwam. De lange doelman kreeg, na balverlies van Dennis Kot, nog net een hand tegen de bal na een stiftje van Ronald van Vossen. Na Tieries finest moment zakte Noad’67 ver weg en kon SKNWK de voorsprong consolideren.

Via invaller Remco Veenboer was SKNWK in de slotfase zelfs nog dicht bij de 3-0, maar hij raakte de paal.

SKNWK-Noad’67 2-0 (1-0). 17. Ronald van Vossen 1-0, 68. Gert-Jan Tierie 2-0. Scheidsrechter: C. Spek (Zevenbergen). Gele kaart: Ronald van Vossen en Emiel Kuijten (SKNWK), Remi van Herk (Noad’67). Aantal toeschouwers: 85.

SKNWK: Léon Quik, Jurjen Vermeer, Martijn Neele, Frank Boere en Martin Huisman; Emiel Kuijten (84. Remco Veenboer), Maarten Padmos, Gert-Jan Tierie en Leon de Bruine; Christian van Vossen (76. Robbert Padmos) en Ronald van Vossen.