EilandSport: Kampioenschap gewoon vergeten

NIEUWERKERK – SKNWK-speler Martijn Neele windt er geen doekjes om. “Aan het begin van de competitie werden we gezien als titelkandidaat, maar het kampioenschap kunnen we gewoon vergeten.”

SKNWK draait weer niet lekker in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Met een achtste plaats stellen de Nieuwerkerkers teleur. Neele, die zijn debuut al maakte in het seizoen 1989/1990, weet niet precies waarom het niet draait. “Het is niet iets van de laatste weken. We missen scorend vermogen en dat is al jaren het euvel. Mensen die het moeten laten zien, zijn niet in vorm. Ook geven we iets te gemakkelijk doelpunten weg. We moeten wel gaan oppassen. Toch?”

Desalniettemin wil Neele niet van een verloren seizoen spreken. “We moeten zeker voor een periodetitel gaan.” Wordt SKNWK dan overschat? “Misschien wel. Maar om een topploeg te zijn, missen we bepaalde dingen.” Of is de chemie met de trainer uitgewerkt? “Ook niet”, stelt de 32-jarige Neele. “Adriaan Nieuwenhuijse is een geweldige trainer. We moeten het zeker bij ons zelf zoeken, als groep elkaar recht in de ogen aankijken en weten waar we mee bezig zijn.”