Nieuwdorp pakt de periodetitel

GOES – Ondanks een 1-1-gelijkspel bij Dauwendaele veroverde Nieuwdorp in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal de eerste periode. De ploeg van trainer Jos van Belzen zag concurrent Serooskerke op eigen veld ook niet verder komen dan een gelijkspel tegen Noad’67 (0-0)en behield een voorsprong van drie punten.

Dauwendaele-Nieuwdorp 1-1: Na drie minuten werd al een doelpunt van Dauwendaele wegens buitenspel afgekeurd, maar in de zevende minuut kwam de 1-0 wel op het scorebord toen Jordi van Bunderen van ruim dertig meter raak schoot. Het antwoord van Nieuwdorp kwam één minuut later toen Martin de Hamer uit een corner raak kopte. In het vervolg waren de ploegen gelijkwaardig, maar de Middelburgers kregen de meeste kansen.

Serooskerke-Noad’67 0-0: Frank Allaart werd node gemist bij Serooskerke, want zonder de geblesseerde topscorer kwam de ploeg niet aan scoren toe. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Noad’67. In de tweede helft bleef Serooskerke de betere ploeg, beperkte Noad’67 zich voornamelijk tot verdedigen, maar ondanks kansen voor Nicky Holmes en Bas Rooze bleven doelpunten uit.

WHS-VCK 1-1: De ploeg uit Sint Annaland begon niet goed aan de wedstrijd, maar kwam in de 20e minuut wel aan de leiding. Na een vrije trap van Patrick Ketting rondde Patrick van Schetsen in de rebound af. VCK kwam tien minuten na rust aan de terechte gelijkmaker. WHS-doelman Anton Elenbaas vloerde Merijn Dek in het strafschopgebied en Danny Joosse schoot de penalty vervolgens onberispelijk in.

Duiveland-Heinkenszand 5-3: Marcel Zwager opende de score en door treffers van Barry Steenpoorte, Dennie le Comte en Lex Zwang leidde Duiveland bij rust met 4-0. Heinkenszand kwam na rust sterk terug en binnen zestien minuten stond het door goals van Guido Wiskerke, Gerben Menheere en Pieter van Liere 4-3. Acht minuten voor tijd kopte Menheere Heinkenszand bijna naar de gelijkmaker, maar zijn inzet raakte de lat. Vlak voor tijd besliste Barry Steenpoorte het duel definitief.

SKNWK-Bevelanders 4-0: Gert-Jan Tierie opende de score. In de tweede helft werd de voorsprong eenvoudig door Ronald en Christiaan van Vossen en Leon Goedegebure uitgebouwd.