Toppers pakken volle winst in 3e klasse

Toppers pakken volle winst in derde klasse van zaterdagvoetbal

GOES – Heinkenszand, Serooskerke en Duiveland deden in de derde klasse A goede zaken met het oog op de tweede-periodetitel. Heinkenszand won met 3-0 van Krabbendijke en Duiveland klopte SKNWK met 4-1. Serooskerke versloeg Bevelanders met 1-0 en blijft daardoor op zes punten van koploper Nieuwdorp, dat thuis met 2-1 zegevierde tegen Noad’67.

Nieuwdorp-Noad’67 2-1: De bezoekers openden sterk, maar na een kwartier kreeg Nieuwdorp meer grip op de wedstrijd. Vijf minuten voor rust zorgde Martien Geelhoed met een dwarrelend afstandsschot voor de 1-0. In de 65e minuut was het Niels Mulder die met een fraaie stiftbal de koploper aan een 2-0- voorsprong hielp.

Nieuwdorp leek daarna op zoek te gaan naar de 3-0, maar het was juist Noad’67 dat door een doelpunt van Arjan Reijngoudt op 2-1 kwam.

De bezoekers gingen daarna alles of niets spelen en het opportunistische spel leidde bijna nog tot de gelijkmaker. Vlak voor tijd haalde Nieuwdorp-speler Martijn de Hamer een inzet van de eigen doellijn waarna Nieuwdorp met samengeknepen billen de negende seizoenszege boekte.

Serooskerke-Bevelanders 1-0: De eerste helft was voor Serooskerke. In de 35e minuut passeerde Alex de Visser een aantal tegenstanders en vond hij Frank Allaart in het strafschopgebied. Na handig kap- en draaiwerk opende de aanvaller, die aanvankelijk met zijn rug naar het doel stond, de score voor de thuisploeg.

Na rust was Bevelanders de bovenliggende partij maar een aantal kansen was niet besteed aan de Kamperlandse voetballers, waardoor Serooskerke ontsnapte aan puntenverlies.

Heinkenszand-Krabbendijke 3-0: Na voorbereidend werk van Ermo Cappon en Jeroen Verschiere zorgde Guido Wiskerke voor de openingstreffer. Wilko Heij voorkwam in de 29e minuut met een prima redding de gelijkmaker van Krabbendijke. Onder leiding van een voortreffelijk fluitende scheidsrechter Van Rumpt uit Zaltbommel besliste Heinkenszand na rust het duel. Ermo Cappon scoorde, nadat hij daarvoor een paar mogelijkheden onbenut had gelaten, de 2-0 en via Armando Langebeke werd het ook nog 3-0.

Duiveland-SKNWK 4-1: SKNWK opende nog goed, maar na een helft voetballen keken de Nieuwerkerkers wel al tegen een 3-0-achterstand aan. Wilmar van de Sande, Johnny Bolle en Chris IJzelenberg scoorden namens Duiveland.

Na een uur spelen zorgde Van de Sande met zijn tweede goal voor de 4-0. Door een eigen doelpunt van Lex Zwang, die een vrije trap van Leon Goedegebure verkeerd raakte, kwam SKNWK in de slotfase toch nog aan een doelpunt.