Duiveland zet S.K.N.W.K. te kijk

Duiveland zet SKNWK te kijk

door Klaas Verspoor

OOSTERLAND – Reserve Fabian Verkaart kwam in de eerste helft van de derby tussen zijn Duiveland en SKNWK van de reservebank om een aantal Duiveland-supporters een lied in te fluisteren. Het ’They are blue, they are black en ze staan compleet voor gek’ was een goede vondst want Duiveland zette met een 4-1-overwinning SKNWK voor schut.

Voor het derde seizoen op rij sloot Duiveland de thuiswedstrijd tegen SKNWK winnend af. Trainer Leen Koster was na de zevende seizoenszege een tevreden man. Hij zette zijn team – dat begon zonder de voor vier duels geschorste Dennie le Comte en de geblesseerden Marcel Zwager en Marcel de Bruine – op een gezonde manier op scherp. „Met deze wedstrijd waren we al veertien dagen bezig. Na de eerste tien minuten, waarin we zoekende waren, kregen we de zaken onder controle.“

Koster heeft zijn ambities bijgesteld. „De eerste doelstelling was om een stabiele middenmotor te worden, maar nu zou het mooi zijn als we een periode kunnen pakken.“

Kwakkelen

Kosters uitspraken stonden in schril contrast met de gevoelens bij SKNWK dat blijft kwakkelen. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse kampt in Nieuwerkerk in zijn laatste seizoen met een smalle selectie en gebrek aan kwaliteit. Gert-Jan Tierie, die in het eerste kwartier zijn ploeg op sleeptouw probeerde te nemen, zag in het veld alles met lede ogen aan. „Na het eerste doelpunt zijn we op inzet afgetroefd. Het zat er gewoon niet meer in. Er zijn geen excuses voor. We creëren zelf niks“, aldus Tierie, die zomaar aan zijn laatste seizoen bij SKNWK bezig zou kunnen zijn. De ambitieuze voetballer heeft al eerder aangegeven hogerop te willen. De prestaties van SKNWK versterken die gevoelens alleen maar.

Duiveland liet zien dat ze na de 5-0-nederlaag op de openingsdag van het seizoen iets hadden recht te zetten. Nadat Koster een aantal veldomzettingen had gedaan, scoorde Duiveland tussen de 17e en 35e minuut drie keer. „De goals gingen er wel heel gemakkelijk in“, oordeelde Nieuwenhuijse. Op aangeven van Barry Steenpoorte klopte Wilmar van de Sande invaller-doelman Koen de Jonge (hij verving Léon Quik). Na Duivelands vierde corner schoot Johnny Bolle met een harde schuiver zijn ploeg naar 2-0.

Van de Sande stond ook aan de basis van de 3-0. Zijn voorzet kwam via Steenpoorte en een verdediger voor de voeten van Chris IJzelenberg die de bal in het dak van het doel schoot. In de 58e minuut scoorde Duivelands uitblinker opnieuw. „Ik schoot de bal met mijn chocoladebeen binnen“, keek Van de Sande terug op de situatie waarin hij Leon de Bruine simpel uitspeelde.

Dat SKNWK met behulp van Lex Zwang, die een indraaiende vrije trap van Leon Goedegebure achter zijn eigen doelman werkte, nog aan een doelpunt kwam was voor trainer Nieuwenhuijse een schrale troost. SKNWK verkeert in degradatienood. Nieuwenhuijse: „Ik weet wat we kunnen en er is nog geen sprake van paniek. Wij moeten gewoon keihard trainen en onze punten gaan pakken.“

Duiveland – SKNWK 4-1 (3-0). 17. Wilmar van de Sande 1-0, 30. Johnny Bolle 2-0, 34. Chris IJzelenberg 3-0, 58. Wilmar van de Sande 4-0, 84. Lex Zwang (e.d.) 4-1. Scheidsrechter: G. Bel (Heukelum). Gele kaart: Chris IJzelenberg en Mark de Reus (Duiveland), Christian van Vossen (SKNWK). Aantal toeschouwers: 200.

Duiveland: Hans Capelle; Mark IJzelenberg (89. Rudi Koster), Bart-Jan van Damme, Johnny Bolle (69. Erik Fierens), Mark de Reus; Jan IJzelenberg (73. Fabian Verkaart), Lex Zwang, Leen IJzelenberg, Wilmar van de Sande; Barry Steenpoorte en Chris IJzelenberg.

SKNWK: Koen de Jonge; Frank Boere (46. Leon Pollemans), Martijn Neele (83. Jeffrey Visser), Leon de Bruine, Martin Huisman; Emiel Kuijten, Maarten Padmos, Gert-Jan Tierie, Leon Goedegebure; Christian van Vossen en Ronald van Vossen (62. Robert Padmos)