Belangrijke punten Krabbendijke degradatiestrijd

Belangrijke punten voor Krabbendijke in degradatiestrijd

GOES – In de derde klasse A beleefde koploper Nieuwdorp, zonder zelf in actie te komen, een prima weekend. De nummers twee tot en met vier van de ranglijst morsten alle punten. Serooskerke bleef bij WHS steken op 1-1 en zowel Duiveland (2-1 tegen Krabbendijke) als Heinkenszand (1-0-verlies bij Noad’67) pakte helemaal geen punt.

Onderin speelden SKNWK en Dauwendaele gelijk (3-3). In de strijd om de tweede periode gaat Heinkenszand na vijf duels op kop met twaalf punten. Serooskerke en Duiveland zijn met tien en negen punten de naaste achtervolgers. Ook Veere is, met twee inhaalduels voor de boeg, nog volop in de race.

WHS-Serooskerke 1-1: Na voorbereidend werk van Michel Mosselman en Patrick Ketting kopte Perry Snoep WHS in de dertiende minuut naar 1-0. Serooskerke, dat feller was in de duels en de meeste ballen voor zich opeiste, kwam zeven minuten later langszij. Alex de Visser profiteerde van niet doortastend optreden in de verdediging van WHS. Na de goals golfde het spel op en neer, zonder dat daarbij echte uitgespeelde kansen werden gecreëerd.

Krabbendijke-Duiveland 2-1: In de strijd tegen degradatie pakte Krabbendijke drie belangrijke punten. De slotfase van de eerste helft leverde twee doelpunten op. Lex Zwang opende namens de bezoekers in de 44e minuut de score maar nog geen zestig tellen later scoorde Danny Weber de gelijkmaker.

Acht minuten na de hervatting scoorde Robert van de Vreede met een afstandschot, dat via de onderkant van de lat in de goal verdween, de winnende treffer.

Noad’67-Heinkenszand 1-0: De thuisploeg kreeg met de overwinning iets te veel van het goede. Na een kwartier was het Martijn Reijngoudt die met een mooi schot Noad’67 aan de leiding bracht.

Daarna waren er hachelijke momenten voor de beide goals te aanschouwen, maar doelpunten bleven uit. Heinkenszand-speler Marijn van Liere kreeg na rust, na een overtreding op Jasper van Dijke, een rode kaart.

SKNWK-FC Dauwendaele 3-3: Het duel kende twee gezichten. Voor de pauze waren de Walchenaren veel sterker, daarna kwam SKNWK goed terug. Dauwendaele ging de rust in met een 3-1-voorsprong. Gert Jan van Leiden (twee keer) en Joran Moes scoorden voor de Middelburgers, nadat Leon de Bruine SKNWK al in de vierde minuut op voorsprong had gezet.

Na de pauze bepaalden Christiaan van Vossen en Gert-Jan Tierie de eindstand toch nog op 3-3.