S.K.N.W.K. is één helft op dreef

SKNWK is één helft op dreef

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – De wedstrijd tussen SKNWK en FC Dauwendaele werd vooraf gezien als een zespuntenduel. De Walchenaren leken na de eerste helft een belangrijke slag te gaan slaan in de derde klasse van het zaterdagvoetbal, maar het team uit Nieuwerkerk kwam na de pauze sterk terug en maakte een 1-3-achterstand goed. Het duel eindigde in 3-3.

Het was voor SKNWK de laatste reguliere wedstrijd van 2006. De Schouwenaren wilden er alles voor doen om de broodnodige punten in eigen huis te houden. Daar leek het ook even naar uit te zien. In de vierde minuut tekende Leon de Bruine met een schitterende knal vanaf achttien meter voor de 1-0. De assist kwam vanaf de rechtervleugel van Emiel Kuijten.

Daarna ging het snel anders. In de elfde minuut bracht Gert Jan van Leiden de bezoekers langszij. Zes minuten daarna zorgde diezelfde Van Leiden op bijna identieke wijze voor de 1-2. FC Dauwendaele drukte door en in de 21e minuut verraste Joran Moes SKNWK-doelman Leon Quik.

De verdedigende middenvelder Maarten Padmos na afloop: „We hadden geen greep op de inkomende mensen van FC Dauwendaele. Wij gaven te veel vrijheid weg. Dat mag gezien mijn positie natuurlijk ook op mijn conto worden geschreven. In de tweede helft hebben we het goed gecorrigeerd en hard gewerkt. Ik kreeg op het einde zelfs nog een goede kans en even daarvoor had ik Wouter de Jonge nog in kansrijke positie gebracht.“

De bezoekers kregen nog voor de thee een mogelijkheid om verder afstand te nemen. Dauwendaele wilde het echter te mooi doen. „Zulke acties zijn typerend voor enthousiaste, jeugdige voetballers. Het spel van vandaag geeft me wel vertrouwen voor de toekomst“, zei Dauwendaele-trainer Gérard de Nooijer na de wedstrijd.

Aanval

In de tweede helft koos SKNWK resoluut voor de aanval. Met resultaat want in de 54e minuut werd het 3-2 door Christiaan van Vossen. Een minuut later werd het 3-3 toen Gert-Jan Tierie goed reageerde op een fraaie voorzet vanaf rechts.

Daarna wilde SKNWK meer en kreeg het een aantal goede kansen, maar tot scoren kwam het niet meer. De thuisploeg kwam nog wel een keer met de schrik vrij. Invaller Chris Kiala, koud een minuut in het veld, knalde loeihard op de paal van het doel van SKNWK.

SKNWK-Dauwendaele 3-3 (1-3). 4. Leon de Bruine 1-0, 11. Gert Jan van Leiden 1-1, 17. Gert Jan van Leiden 1-2, 21. Joran Moes 1-3 54. Christiaan van Vossen 3-2, 55. Gert-Jan Tierie 3-3. Gele kaart: Guus Toornstra (FC Dauwendaele). Scheidsrechter: J. Penning (Hendrik-Ido-Ambacht) Aantal toeschouwers : 100.

SKNWK: Leon Quik; Frank Boere, Leon de Bruine, Martin Huisman, Emiel Kuijten; Martijn Neele, Maarten Padmos, Leon Pollemans, Gert-Jan Tierie; Christiaan van Vossen (87. Martijn Rentier) en Leon Goedegebure (75. Wouter de Jonge).