Peter Groenewegen trainer van S.K.N.W.K.

Peter Groenewegen nieuwe trainer SKNWK

door Klaas Verspoor

GOES – Peter Groenewegen is komend voetbalseizoen werkzaam als trainer van SKNWK. Het bestuur van de Nieuwerkerkse zaterdag-derdeklasser en de oefenmeester uit Goes kwamen tot een verbintenis van één seizoen. Groenewegen is tot het einde van het seizoen nog trainer van Wolfaartsdijk.

Groenewegen (45) volgt bij SKNWK Adriaan Nieuwenhuijse op die vertrekt naar Kapelle. Voor Groenewegen, die zes seizoenen lang bij vierdeklasser Wolfaartsdijk de scepter heeft gezwaaid, kwam SKNWK niet echt als een verrassing. „De contacten waren er al een paar jaar. Zeg maar voordat Adriaan naar SKNWK ging. Het ging SKNWK voor de wind en toen hebben ze voor een trainer met naam en faam gekozen. Adriaan was de beoogde man om SKNWK naar de tweede klasse te loodsen.“

Continuïteit

Groenewegen, die voor Wolfaartsdijk trainer was bij SSV’65 2 en bij de jeugd van Robur, en SKNWK vonden elkaar een paar seizoenen later dus alsnog. „Twee weken geleden heb ik een eerste gesprek gevoerd en vrijdagavond hebben we het afgerond. Ik teken altijd voor één seizoen. Op het moment dat het goed loopt, vindt er altijd continuïteit plaats.“

Groenewegen, die met zijn huidige vereniging al jaren bovenin de vierde klasse meedraait, ziet in SKNWK een nieuwe uitdaging. „Ik weet nu nog niet waar SKNWK volgend seizoen speelt, maar ik hoop écht in de derde klasse. Ik wil gewoon proberen om met SKNWK een stabiele derdeklasser te zijn. Er stroomt niet echt veel jeugd door, maar dat hoeft ook nog niet. SKNWK heeft nog een redelijk jonge ploeg“, aldus Groenewegen.

De trainer was zelf in het verleden als voetballer actief bij de jeugd van Middelburg, De Meeuwen, Oostkapelle, Goes en SSV’65.