Indoor Soccer in een nieuw jasje

Indoor Soccer in een nieuw jasje

door Klaas Verspoor

BURGH-HAAMSTEDE – Voetballend Schouwen-Duiveland is vanaf vanavond weer in de ban van het jaarlijkse indoor Soccerevent. Twaalf verenigingen gaan in Sportcentrum Westerschouwen uitmaken wie zich de opvolger mag noemen van Zierikzee, dat de vorige editie van het winterevenement op zijn naam schreef.

Organisator Lesley Wolters heeft in overleg met de regiocommissie Schouwen-Duiveland de opzet van het evenement op de schop genomen. Na evaluatie van de laatste edities bleek dat de belangstelling voor het toernooi terugliep en beide organen wilden af van het knock-outsysteem. Prestige en verbroedering zijn voor deze editie de toverwoorden voor de organisatie.

Dit jaar wordt er in drie poules gestreden, waarin elk vier ploegen zitten. De vier ploegen spelen onderling een halve competitie en vanuit elke poule treden de nummers één en twee toe tot de finalepoule A. De nummers drie en vier spelen op de finaledag in poule B. De winnaar van poule A wordt de eindwinnaar van het toernooi.

In tegenstelling tot andere jaren komen alle teams dus op de finaledag in actie. Een bewuste keuze, aldus Wolters. „In overleg met het regiobestuur hebben we voor deze nieuwe opzet gekozen. We wilden op de finaledag alle verenigingen gebroederlijk bij elkaar hebben. Naast prestige en de sportieve uitdaging vinden we dat het samenzijn van de verenigingen misschien wel net zo belangrijk is.“

De voorname sociale functie van het evenement komt zeker op de slotdag tot uiting. Gedurende de wachttijd tussen de wedstrijden kunnen de voetballers gebruik maken van de tennisbanen, biljarttafels, bowlingbanen en kan er darts gespeeld worden.

Na afloop kunnen alle deelnemers aanschuiven voor een uitgebreid buffet en wordt het evenement afgesloten met een feestavond.

Wolters is er in geslaagd om via de KNVB gerenommeerde scheidsrechters voor het evenement aan te trekken. Zo zal onder meer Piet Gabriëls als leidsman van de partij zijn. Evenals vorig seizoen zijn twaalf van de dertien eilandelijke voetbalverenigingen van de partij. Alleen Zonnemaire ontbreekt, evenals vorig jaar.

Vanavond komen Renesse, SKNWK, WIK’57 en Dreischor in actie. Morgen is het de beurt aan Bruse Boys, Mevo, Duiveland en Brouwershaven. Twee dagen later wordt de voorronde afgesloten als Zierikzee, DFS, ZSC’62 en Ouwerkerk tussen de plastic boarding tegenover elkaar komen te staan.

Zaterdag is de finaledag. Van 12.00 uur tot 19.30 uur werken alle twaalf ploegen dan vijf wedstrijden van een kwartier af.