Duiveland haalt uit tijdens Soccerevent

Duiveland haalt uit tijdens Soccerevent

door Klaas Verspoor

BURGH-HAAMSTEDE – Duiveland stak op de tweede dag van het Pepsi Indoor Soccerevent, dat deze week gehouden wordt in het sportcentrum Westerschouwen, met kop en schouders boven de concurrentie uit.

De Oosterlanders wonnen met ruime cijfers van Brouwershaven (11-0), Mevo (11-1) en Bruse Boys (7-2). Topscorer bij Duiveland werd Barry Steenpoorte. Hij scoorde in drie duels negen keer.

Naast Duiveland plaatste ook Mevo zich voor de finalepoule. Nadat de Zierikzeese ploeg in de openingswedstrijd van de avond met 3-1 van Bruse Boys won, leek het in het laatste duel tegen Brouwershaven alsnog bijna mis te gaan. Brouwershaven voetbalde sterk en kwam op een 3-0-voorsprong. In de laatste tien minuten van het duel kantelde de wedstrijd, mede door conditiegebrek bij Brouwershaven. Door vijf keer te scoren verwees Mevo Bruse Boys, dat eerder ook al van Brouwershaven had gewonnen, alsnog naar de B-poule.

Maandag plaatsten SKNWK en WIK’57 zich al voor de A-poule. Morgen strijden Zierikzee, DFS, ZSC’62 en Ouwerkerk om de laatste twee finaleplaatsen. De finaledag in zowel de A- als de B-poule is zaterdag.