S.K.N.W.K. 1 eindigt als 3e op Pepsi Indoor Soccer

Gisteren, zaterdag 23 december, werden in sportcentrum Westerschouwen in Burgh-Haamstede de finalewedstrijden gespeeld van het Pepsi Indoor Soccer 2006.

S.K.N.W.K. 1 mocht na de overwinning afgelopen maandag aantreden in poule A met Duiveland 1, M.E.V.O. 1, s.v. W.I.K. ’57 1, D.F.S. 1 en Zierikzee 1.

Het eerste duel was gelijk tegen één van de titelkandidaten, Duiveland. Het werd een spannend duel. Ronald van Vossen zette de blauw/zwarten op voorsprong, 1-0. Toch kwam Duiveland sterk terug en ging zelfs over de Nieuwerkerkers heen, 1-2. Na een mooie actie van Martijn Neele werd het terecht 2-2. Vlak voor het eindsignaal had Gert-Jan Tierie nog een strafschop moeten krijgen, maar helaas gaf de scheidsrechter deze niet, eindstand 2-2.

Het tweede duel was tegen M.E.V.O. Opnieuw na een invalbeurt was het Martijn Neele die S.K.N.W.K. 1 op voorsprong bracht. Hierna was het op balbezit spelen en wachten op de ruimte. M.E.V.O. zette niet echt aan en uiteindelijk werd het door Remco Veenboer nog 2-0 ook.

Tegen s.v. W.I.K. ’57 (in de voorronde nog simpel verslagen met 3-1) ging het veel moeizamer. Simpel balverlies leidde tot een 0-1 achterstand. Hierna kansen te over voor S.K.N.W.K. maar de bal wilde er niet in. Uiteindelijk was een goeie combinatie tussen de neefjes Neele en Tierie nodig om de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1 (doelpunt Gert-Jan). Toen ging keeper Koen de Jonge nog meevoetballen. Het bracht S.K.N.W.K. wel volop kansen, maar helaas geen doelpunten.

Tegen D.F.S. 1 in het vierde duel leek het wel even veldvoetbal. Stevige duels werden zeker niet ontlopen. S.K.N.W.K. kwam 2-0 achter, maar Ronald van Vossen bracht de stand terug tot 2-1. Toen weer 3-1 voor D.F.S., maar S.K.N.W.K. toonde veerkracht. Via Maarten Padmos en Gert-Jan Tierie werd het uiteindelijk 3-3, maar ook hier nog kansen op de overwinning. Helaas werd er niet meer gescoord door S.K.N.W.K. Aan de andere kant speelden de Nieuwerkerkers ook 2x met ‘een mannetje minder’, omdat Gert-Jan Tierie (na een vermeende overtreding??) en Martijn Neele (terecht, shirtje vast pakken) nog voor twee minuten naar de kant werden gestuurd. Eindstand 3-3.

S.K.N.W.K. kon de eerste plaats nu zeker wel vergeten na slechts 1 overwinning en 3 gelijke spelen. Toch stond nog het duel tegen Zierikzee op het programma. Via Martijn Neele, die de bal al een halve meter over de doellijn kreeg, leek het 1-0 te worden, maar doordat de boarding ook een halve meter werd verschoven liet de scheidsrechter doorspelen. Gelukkig was Gert-Jan Tierie er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. Hierna ging S.K.N.W.K. veel slordiger spelen en verloor uiteindelijk terecht met 1-3.

Zo konden de twee sterkste teams zich opmaken voor de uiteindelijk beslissende wedstrijd Duiveland – Zierikzee. De Oosterlanders waren uiteindelijk veel te sterk voor Zierikzee. Eindstand 8-3.

In de andere poule (verliezers poule) bleek uiteindelijk Bruse Boys te sterk.

Eindstand Poule A:

1. Duiveland
2. Zierikzee
3. S.K.N.W.K.
4. M.E.V.O.
5. W.I.K. ’57
6. D.F.S

Eindstand poule B:

1. Bruse Boys
2. Dreischor
3. Z.S.C. ’62
4. Renesse
5. Brouwershaven

Doelpuntenmakers S.K.N.W.K.

Gert-Jan Tierie 3x
Martijn Neele 2x
Ronald van Vossen 2x
Maarten Padmos 1x
Remco Veenboer 1x

Ondanks de soms lange wachttijden (Ouwerkerk had op het laatste moment nog afgezegd en dus was het hele schema omgegooid) was het toch wel een geslaagd toernooi. Verder kon er tijdens de wachttijden gebruik worden gemaakt van de biljartzaal, dartborden, bowlingbaan en tennisbaan, om de tijd een beetje te ‘doden’.

De tribunes zaten lang vol (alleen op het laatst wat minder, omdat diverse ploegen al klaar en naar huis waren). Vandaar dat ook de geplande feestavond in het water viel. Na het heerlijke buffet waren het zo rond 20:30 uur alleen Duiveland, Bruse Boys en S.K.N.W.K. die nog aanwezig waren. Toen de laatste twee genoemde teams ook vertrokken, bleef alleen kampioen Duiveland nog over. Jammer voor de organisatie (die het overigens wel begrijpelijk vond na zo’n lange dag).

Gert-Jan Tierie heeft nog drie stemmen gekregen als beste speler van het toernooi. Hij won deze prijs overigens niet, want Barry Steenpoorte (Duiveland) had meer stemmen gekregen en werd gekroond tot ‘beste man’.