Klinkende zege Dauwendaele

GOES – Dauwendaele heeft in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal aansluiting gekregen met de ploegen op een ’veilige’ positie. De ploeg won met 5-1 van Krabbendijke. Koploper Nieuwdorp zette hekkensluiter Bevelanders met 6-1 aan de kant.

Dauwendaele-Krabbendijke 5-1: Na een kwartier opende Chris Kiala de score, na een schot op de paal van Gert-Jan van Leiden. Joran Moes schoot in de 40e minuut op de paal en Jorrit Schuurman benutte de rebound. Moes maakte kort na rust 3-0. Ronald Zuidweg bracht Krabbendijke daarna op 3-1. Door treffers van Joran Moes en de ingevallen A-junior Peter van Gorsel kwam Dauwendaele aan de ruime zege.

Serooskerke-VCK 2-0: In een rommelige wedstrijd boekte Serooskerke een terechte overwinning. Frank Allaart was in de openingsfase, met een schot op de paal, al dicht bij de 1-0 voor Serooskerke. In de slotfase van de eerste helft (37e en 45e minuut) sloeg de spits toch twee keer toe. Eerst werkte Allaart een voorzet van Arnold Schreij binnen en daarna verschalkte Allaart de VCK-doelman met een lobje. In de tweede helft kwam de overwinning van Serooskerke geen enkel moment meer in gevaar.

Nieuwdorp-Bevelanders 6-1: Goals van Ruud la Grand en Ralf Kole én een eigen doelpunt van Bevelanders-aanvoerder Leon de Bruine leidden binnen een kwartier tot 3-0. Via La Grand kwam Nieuwdorp op 4-0, waarna Sander van de Kreeke de 4-1 maakte. Met zijn derde goal maakte La Grand er 5-1 van en Turan Dogan tekende vlak voor tijd voor de zevende goal van de wedstrijd.

Duiveland-Noad’67 1-1: Marcel de Bruine opende al vroeg de score met een diagonaal schot. Binnen een half uur kopte Arjan Moerland de 1-1 binnen, op aangeven van Jeroen Reijngoudt. In de slotfase miste Duiveland enkele kansen op de winst.