Ondertekening wedstrijdformulier

Ondertekening wedstrijdformulier

In het kader van de informatie rondom de spelerspas is er onduidelijkheid ontstaan omtrent het ondertekenen en paraferen van het wedstrijdformulier door de aanvoerder/leider. Volgens de reglementen dient de aanvoerder vooraf het wedstrijdformulier te ondertekenen en na afloop te paraferen.

In het jeugdvoetbal mag deze taak worden overgenomen door de elftalleider (zie hoofdstuk 1.2 en 2.1 van het Bewaarnummer). In de informatie met betrekking tot de spelerspas wordt daarom gesproken over aanvoerder/leider. Voor het seniorenvoetbal geldt in ieder geval dat de aanvoerder moet ondertekenen en paraferen.

Om misverstanden te voorkomen nog het volgende. De aanvoerder ondertekent het wedstrijdformulier vooraf om aan te geven dat de vermelde gegevens juist zijn. Na afloop van de wedstrijd parafeert hij/zij het wedstrijdformulier eveneens om de juistheid van de gegevens te bevestigen. Parafering van het wedstrijdformulier wil niet zeggen dat men akkoord gaat met de door de scheidsrechter vermelde overtredingen/misdragingen. Schuldig of niet schuldig verklaren is een zaak die op een later moment door de tuchtcommissie wordt bepaald.