Veere klimt naar de derde plaats

GOES – Koploper Nieuwdorp beleefde in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal weer een fijne speelronde. Zelf won de ploeg van trainer Jos van Belzen met 2-0 bij VCK en naaste concurrent Serooskerke morste tegen SKNWK twee punten (1-1). Veere deed ook goede zaken door in de strijd om de derde plaats Duiveland in een rechtstreeks duel met 5-1 te verslaan.

Krabbendijke-WHS 5-1: De bezoekers scoorden via Perry Snoep 0-1, maar daarna trok Krabbendijke het duel snel naar zich toe. Door goals van Robert van de Vreede, Martin Bal en Ronald Zuidweg leidde de ploeg bij rust al met 3-1. Het gehavende WHS incasseerde daarna nog twee goals. Zuidweg tekende voor 4-1 en Marcel Moerland bepaalde de eindstand op 5-1.

VCK-Nieuwdorp 0-2: Een regelmatige overwinning voor de koploper, dat VCK nauwelijks kansen zag creëren. Turan Dogan zorgde voor rust met een fraai afstandschot voor 0-1. In de tweede helft werkte Niels Mulder na een rommelige fase de tweede goal voor Nieuwdorp binnen. Het gehandicapte VCK kon niets meer uitrichten.

Bevelanders-Heinkenszand 1-1: In de 24e minuut kwam Heinkenszand uit een vrije trap van Ermo Cappon aan de leiding. Bevelanders ging niet bij de pakken neerzitten en legde Heinkenszand geregeld het vuur aan de schenen. In de 85e minuut werd de thuisploeg beloond toen Leo Koole bij een ’afvallende’ bal, na een corner van Michel Verburg, op de juiste plaats stond. Daarna kreeg Bevelanders via Arie Jongejan en John Riemens zelfs nog mogelijkheden op de overwinning.

Veere-Duiveland 5-1: Na een stormachtig begin van Veere, waarin enkele kansen onbenut werden gelaten, scoorde Duiveland-speler Barry Steenpoorte in de 30e minuut. Het was de opmaat voor nog drie treffers in zeven minuten tijd. Jason Blommaert zorgde met een lobje voor 1-1, waarna Gerben Bakker en Theo van Tatenhove de ruststand naar 3-1 tilden. Na de hervatting scoorde Tom Nieuwelink, op aangeven van Blommaert, 4-1. In een onoverzichtelijke situatie leverde een eigen doelpunt van Duiveland Veere nog een treffer op.

Noad’67-Dauwendaele 2-0: Na een voorzet van Jeroen Reijngoudt kopte Arjan Moerland zijn ploeg in het eerste bedrijf naar 1-0. Waar er voor rust nog sprake was van een gelijk opgaande wedstrijd was Noad’67 na de hervatting duidelijk de bovenliggende partij. Het leverde de ploeg nog een tweede treffer op, opnieuw gescoord door Arjan Moerland. Daarna blonk de thuisploeg nog uit in het missen van kansen.

SKNWK-Serooskerke 1-1: Serooskerke had in het eerste half uur het betere van het spel, maar kreeg slechts één kans. Bas Rooze verzilverde de mogelijkheid op aangeven van Bernado Wattel: 0-1. Kort voor rust kwam SKNWK met enig fortuin op 1-1 toen Maarten Padmos adequaat reageerde op verkeerd uitverdedigen van de bezoekers. In de tweede helft gebeurde er weinig en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.