Voorbeschouwing WHS – SKNWK (van website WHS)

Voorbeschouwing W.H.S. – S.K.N.W.K.

“de messen moeten geslepen worden”

Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd op het programma tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. De ploeg van coach Adriaan Nieuwenhuize zit op dit moment in hetzelfde schuitje als WHS. Beide ploegen staan in het rechterrijtje en zijn alles behalve zeker van lijfsbehoud dit seizoen in de 3 e klasse. Kwaliteit genoeg in het team van SKNWK, maar de punten worden te makkelijk weggegeven. Afgelopen zaterdag werd er tegen de nummer 2 Serooskerke een gelijkspel uit het vuur gesleept wat voor de Nieuwerkerkers zeker moed geeft voor het verloop van de competitie. Feit blijft dat op dit moment SKNWK rechtstreeks zal degraderen gezien de stand op de ranglijst. De onderste ploegen zullen elkaar nog tegenkomen de komende 7 wedstrijden, zodat voor beide ploegen punten vereist zijn.

Voor WHS is het zaak om komende zaterdag drie punten in de wacht te slepen om zodoende de degradatiestreep uit het zicht te houden en aansluiting te gaan krijgen bij de middenmoot. Om dit te realiseren zullen de pluggen uit het veld moeten en tot op het randje (met verstand) gevoetbald moeten worden. Kwaliteit genoeg in het team van Cees Stoutjesdijk, waarbij de “veteranen” aanvoerder Leon de Witte en spelbepaler Michel Mosselman de komende finalewedstrijden het voorbeeld moeten geven en de ploeg van positieve impulsen voorzien. Na de nederlaag tegen Krabbendijke van afgelopen week is het belangrijk om komende zaterdag als een blok naar buiten te komen en vanaf minuut 1 alles te geven. Gezien de vakkundigheid van de technische staf onder leiding van Cees Stoutjedijk moet dit zeker geen probleem zijn.

Laten we hopen dat de toeschouwers een mooie pot voetbal te zien krijgen, waarbij uiteindelijk WHS met de drie punten in Sint-Annaland blijft.