Verwest nieuwe trainer Brouwershaven

Brouwershaven heeft Kees Verwest aangetrokken als opvolger voor Nico Schoute, die de zaterdag-vierdeklasser al na één seizoen verlaat en bij Mevo aan de slag gaat.

BROUWERSHAVEN Verwest, broer van trainer Rini van ZSC’62, is nog niet zo lang actief in het trainerswereldje. Dit seizoen heeft hij het tweede elftal van SKNWK onder zijn hoede. Daarvoor coachte de inwoner van Dreischor twee seizoenen de gelijknamige zondag-vijfdeklasser. Bij Dreischor deed hij het met een derde en vierde plaats in de eindrangschikking en kwalificatie voor de nacompetitie niet onverdienstelijk.

Net als Verwest houdt Jan Heikamp het na één seizoen voor gezien. De reden, dat de Zierikzeese coach bij zaterdag-derdeklasser Bevelanders vertrekt, is redelijk opmerkelijk. “De spelers zagen het niet meer zo in me zitten. De klik was er niet. In het begin was het ook moeizaam. Dat geef ik onmiddellijk toe. De laatste twee maanden vond ik dat het beter ging. Het heeft niet zo zeer te maken met de trainingen maar meer hoe ik in de groep lig”, aldus Heikamp die verrast werd door het besluit van zijn spelersgroep. Wat de oefenmeester volgend seizoen gaat doen, weet hij niet. “Een nadeel is dat het allemaal laat bekend is geworden. Misschien neem ik wel een sabbatical year.

Aad Andriessen, inwoner van Bruinisse en oud-speler van Sparta, is volgend seizoen de hoofdtrainer van het Goese SSV’65. De huidige coach van zaterdag-eersteklasser Achilles Veen volgt de naar Zierikzee vertrekkende Marco Groeneveld op. De interim-coach van de zondag-tweedeklasser, Ronald van Oeveren, staat na de zomer aan het roer van HSC’28, een zondag-derdeklasser uit het West-Brabantse Heerle. Of HSC’28 ook een derdeklasser blijft, is zeer de vraag. Tot nu toe behaalde de ploeg slechts vijf punten.