Nederlaag van Duiveland bij VCK speelt………

Nederlaag van Duiveland bij VCK speelt streekgenoot SKNWK allerminst in de kaart

GOES – Voor Duiveland zou het seizoen in de derde klasse A weleens als een nachtkaarsje uit kunnen gaan. De Oosterlanders verloren zaterdag in Koudekerke met 2-1 van VCK en daardoor blijft Duiveland op de vijfde plaats staan. Daarnaast bewees Duiveland buurman SKNWK ook nog eens een slechte dienst, want die zag degradatieconcurrent VCK drie punten uitlopen.

VCK-Duiveland 2-1: Op basis van de getoonde agressie binnen de lijnen pakte VCK drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Na een doelpuntloze eerste helft opende de thuisploeg in de zeventigste minuut de score. Met een schitterend schot, net onder de lat, zette Merijn Dek VCK op 1-0. Twee minuten later was een overtreding op Dek de aanleiding tot een strafschop voor de thuisploeg. Danny Joosse maakte vanaf elf meter geen fout en scoorde 2-0. Vlak voor tijd kreeg ook Duiveland een strafschop. Lex Zwang verzorgde de aansluitingstreffer, maar verder dan de 2-1 kwam Duiveland ondanks een spannende slotfase niet meer. Door de zevende nederlaag van het seizoen verloor Duiveland de aansluiting met de bovenste vier teams en raakt de nacompetitie steeds verder uit beeld voor de ploeg van trainer Leen Koster.

Veere-WHS 3-0: Tom Nieuwelink kreeg al in de eerste minuut een kans om de score te openen, maar deed dat pas een kwartier later op aangeven van Marcel Corbijn. Vlak voor rust kon René-Michel Gerritsen na goed doorgaan de 2-0 maken. In de tweede helft, die qua niveau niet best was, kon het tegenvallende WHS de wedstrijd niet meer kantelen. Met zijn tweede goal van de middag bepaalde Nieuwelink in de 71e minuut de eindstand op 3-0.

Bevelanders-Dauwendaele 0-2: De eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig, maar in de tweede helft tekende zich een verdiende overwinning af voor Dauwendaele. Na tien minuten hielp Robert Griep de Middelburgers aan een voorsprong. Bevelanders trachtte terug te komen in de wedstrijd, maar overtuigde niet. Met een uitval in de 87e minuut besliste Joran Moes de wedstrijd.

>>Seizoen van Duiveland lijkt als een nachtkaars uit te gaan. SKNWK daarentegen staat op een degradatieplaats en heeft nog heel wat werk te verzetten.