Padmos laat zijn voeten spreken

door Klaas Verspoor

KAMPERLAND – De dragende spelers bij SKNWK kregen de afgelopen weken, waarin drie competitiewedstrijden verloren gingen, kritiek te verdragen. Maarten Padmos reageerde op gepaste wijze en liet in het veld zijn voeten spreken. Met een assist en een treffer wees hij SKNWK de weg in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Bevelanders.

Toch vond Padmos achteraf dat de kritiek binnenskamers had moeten blijven. “Je bent als groep een collectief en er zijn afspraken gemaakt om dat soort dingen niet openbaar te maken. Je spreekt dingen af en dan gebeurt dat in een paar weken tijd toch een paar keer. Dat hoort niet, vind ik.”

In het veld wees er aanvankelijk niets op dat er in Nieuwerkerk enige sprake van frictie is, want SKNWK begon uitstekend aan het degradatieduel. Maarten Padmos: “We hadden ook afgesproken om fel te starten.” Op Kamperlandse bodem kon SKNWK al na 52 seconden juichen. Met de buitenkant van de rechtervoet gaf Padmos een pass op Gert-Jan Tierie. Tierie, als tweede spits naast Christian van Vossen geposteerd, kon vervolgens op doelman Danny Oosse afgaan, hem omspelen en scoren. “Dat was heel frustrerend”, vond Oosse achteraf. “Je gaat iedere zaterdag met goede moed het veld in en dan gebeurt dit.”

Na tien sterke minuten, waarin Tierie het Bevelandse doel nog een tweetal keer teisterde, zakte de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse ver terug. “De angst sloop toch weer in de ploeg”, zag de trainer. Michel Verburg was met een afstandsschot dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet kwam op de lat.

Na een half uur kreeg SKNWK weer grip op de wedstrijd, maar Emiel Kuijten, Christian van Vossen en Gert-Jan Tierie – die miste voor een open doel – verzuimden de tweede treffer te maken. Een actie van Martin Huisman, die op links op avontuur ging, een aantal spelers passeerde en in het strafschopgebied werd neergelegd door Bevelanders-aanvoerder Léon de Bruine, leverde SKNWK een strafschop op. Vanaf elf meter maakte Maarten Padmos geen fout.

Na rust kreeg SKNWK volop kansen om de score uit te bouwen. “Maar dat wij niet meer echt in de problemen kwamen en zoveel kansen kregen is, met alle respect, ook het niveau van Bevelanders”, vond Nieuwenhuijse. Tierie en Padmos maar vooral Van Vossen (3x) misten daarna nog de mooiste kansen. Tierie: “Maar het belangrijkste is dat wij er met zijn allen hard voor hebben gevochten. Dit was voor ons misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.”

Het laatste geldt dan voor een aantal dagen, want zaterdag komt VCK naar Nieuwerkerk en SKNWK is, met maar één punt voorsprong op WHS, nog lang niet zeker van lijfsbehoud in de derde klasse A.

Bevelanders-SKNWK 0-2 (0-2). Gert-Jan Tierie 0-1, Maarten Padmos (strafschop) 0-2. Scheidsrechter: A.H. IJzerman (Meteren). Gele kaart: Léon de Bruine en John Riemens (Bevelanders), Sytze Stins en Christian van Vossen (SKNWK). Aantal toeschouwers: 125.

>>SKNWK houdt overlevingskansen in eigen hand door 2-0-overwinning bij Bevelanders.

De Nieuwerkerkers staan tiende in de derde klasse A.