S.K.N.W.K. op zoek naar vertrouwen

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – VCK-trainer Henk Willemse hield een zure nasmaak over aan het degradatieduel met SKNWK. De ploeg uit Koudekerke gaf in de laatste minuut een 1-2-voorsprong uit handen. “Denkend aan de mogelijkheden in de eerste helft was er meer te halen geweest. Met de puntendeling kan ik op zich wel leven.”

Zijn collega Adriaan Nieuwenhuijse was niet ontevreden. “Als je in de extra tijd alsnog op 2-2 komt, mag je niet klagen. De tweede helft was ons betere deel en toen waren wij niet bij machte de nekslag te geven. Daarvoor ontbreekt het vertrouwen bij de spelers.”

Aanvoerder Martijn Neele onderschreef de visie van zijn trainer. “Ik heb zelf ook niet de allerbeste wedstrijd gespeeld.”

Gert-Jan Tierie, verantwoordelijk voor beide SKNWK-doelpunten, ging dieper op het begrip vertrouwen in. “In het begin van de wedstrijd werd ik het spelen belet door VCK-aanvoerder Michel Meulmeester. Op het moment dat deze zijn taak losliet, ging ik op zoek naar de vrije ruimte. Dan is het van belang dat de man die jou de bal aanspeelt ook een vervolg maakt. Vertrouwen is wat wij daarbij het meeste missen. Je zag duidelijk dat we de tweede helft beter gingen spelen, omdat er meer rust in het spel kwam.”

Beide teams gingen voor de winst. VCK startte sterk. In de achtste minuut kopte Paul Eversdijk een corner van Bouwen Legemate via de rug van Merijn Dek binnen.

De 1-1 van Gert-Jan Tierie was een mooie. In volle vaart wipte hij vanaf links de bal over de uitkomende VCK-doelman Joerie Nonnekes. Bij de 1-2 van VCK-er Bouwen Lagemate stapte Martin Huisman op het verkeerde moment uit en kwam Lagemate geheel vrij. De 2-2 van Tierie kwam uit een corner op rechts door Sytze Stins. Dezelfde Stins speelde zeker in het tweede gedeelte van de wedstrijd door zijn opkomende spel op rechts een belangrijke rol. In de 52e minuut had SKNWK pech. Een knal van Emiel Kuyten eindigde op de paal. Het was het begin van een korte periode waarin SKNWK in staat was VCK gedeeltelijk haar wil op te leggen. Veel verder dan wat corners kwam het echter niet.

SKNWK – VCK 2-2 (1-1): 8. Marijn Dek 0-1, 32. Gert-Jan Tierie 1-1, 70. Bouwen Legemate 1-2, 90. Gert-Jan Tierie 2-2. Gele kaart: Martin Huisman, Emiel Kuyten (SKNWK), Dylan Verhage (VCK). Scheidsrechter: E.J. Golverdingen (Werkendam). Aantal toeschouwers: 120.