Zesde uitgave Joachim Glerumtoernooi zeer geslaagd

Gisteren, zaterdag 12 mei, werd al weer voor de 6e keer ons eigen jeugdtoernooi, Het Joachim Glerum Jeugdtoernooi, gehouden. En ook nu werd het weer een fantastisch toernooi. ’s Ochtends leek alles nog letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Gelukkig waren de diverse buien niet al te heftig en van korte duur, waardoor het toernooi gewoon door kon gaan. Honderden kinderen, leiders, ouders en vrijwilligers gingen met een voldaan gevoel naar huis.

’s Ochtends om 09.15 uur trapten de F-pupillen af. Rond het klokje van 12.00 uur was bekend wie de winnaars waren. In poule 1 was dit Ouwerkerk F1 en in poule 2 S.K.N.W.K. F2. De moeder van Joachim, Marianne Glerum, leidde middels een voorwoord de prijsuitreiking in, die gedaan werd door jeugdvoorzitter van S.K.N.W.K. Michèl Flikweert. Alle deelnemende teams ontvingen een prachtige beker. Voor alle deelnemertjes was er een schitterende medaille van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi.

Ook was er nog een penaltybokaal. Deze werd gewonnen door Krabbendijke F1. Ook hiervoor kregen ze een mooie trofee.

Voor de organisatie was het toen snel eten en alles opruimen en in gereedheid brengen voor de middag.

Nu was het de beurt aan de E-pupillen. Net als ’s morgens bij de F-jes waren er bij de E-pupillen 2 poules van 5. Bij de E-pupillen gingen de hoogste plaatsen op het erepodium naar Oostkapelle E1 (evenals vorig jaar de sterkste in poule 1) en Z.S.C. ’62 E1. Ook zij kregen natuurlijk een beker, deze keer uit handen van jeugdvoorzitter Michèl Flikweert en zo’n schitterende medaille. Bij de penaltybokaal waren er twee ploegen die gelijk stonden. Zij moesten onderling nog uitmaken wie er ging winnen. Uiteindelijk won s.v. W.I.K. ’57 E1 de strijd van Mevo E2 en gingen de Kerkwervenaren met de penaltybokaal naar huis.

De organisatie kijkt terug op een fantastische dag. Dit kan nooit zonder de vele vrijwilligers. Dus bedankt: scheidsrechters, keepers, E.H.B.O., barcommissie, leiders en iedereen die we vergeten. We hopen ook volgend jaar weer op jullie steun.

Foto’s van de 6e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi staan inmiddels in het Fotoboek elders op deze site.