Seroos in vuur en vlam na zege op Veere

door Pieter van Klinken

DOMBURG – Buiten het veld veel publiek, veel vuurwerk en een doelnet dat in brand ging. Op het veld veel strijd, slecht voetbal en veel gele kaarten. De derby tussen Veere en Serooskerke om promotie naar de tweede klasse had van alles, behalve goed voetbal. Seroos won met 1-0.

Het meest spectaculaire van de middag gebeurde niet op het veld, maar ernaast. Er waren ruim 800 toeschouwers op het duel in Domburg afgekomen. De harde kernen van beide clubs stonden achter de goals en voor de wedstrijd begon, was eerst een minuut of vier nodig om beide doelen te ontdoen van toiletpapier. Voor de tweede helft was dat niet anders. Suppoosten van gastvereniging Domburg konden niet voorkomen dat het papier een kwartier voor het einde vlam vatte. Er was een kwartier nodig om de brand te blussen en een nieuw doelnet te spannen.

Serooskerke kwam daarna het beste uit de kleedkamer. Via een vrije trap van David Dekker, keihard in de korte hoek, kwam de ploeg tien minuten voor tijd op een 1-0-voorsprong. Dat bleek voldoende voor de overwinning en de promotie naar de tweede klasse.

Nadat Dekker na afloop op de schouders was genomen, zei hij: ,,Ik vind het terecht dat wij promoveren. Het voetballen ging naarmate de competitie vorderde steeds beter. En in de nacompetitie hebben we ook prima resultaten geboekt. Dat ik zelf de beslissende treffer maak is extra mooi.” Bernardo Wattel was zaterdag één van de weinige spelers waar echt dreiging van uitging. Hij kreeg alle ruimte van zijn tegenstander Theo van Tatenhove en zorgde zelf voor de beslissende vrije schop.

,,Met mijn snelheid gaat er altijd dreiging uit van mijn spel. Lekker dat ik daarmee indirect ook voor het winnende doelpunt heb gezorgd. Gelukkig viel de treffer laat. Het was wel moeilijk doordat het spel een paar keer lang stil lag door blessures en doordat het net in brand vloog. We zijn er gelukkig goed uitgekomen.”

Serooskerke-Veere 1-0 (0-0). 80. David Dekker 1-0. Gele kaart: Jason Blommaert, Joachim Cornelisse, Marcel Corbijn, Giovanni Wattel (allen Veere), Jeroen Geerse en Renco Francke (beiden Serooskerke). Scheidsrechter: C. Toorenaar (Heinkenszand). Aantal toeschouwers: 800. Bijzonderheid: In de tweede helft werd het duel een kwartier stilgelegd, omdat een doelnet in brand stond.

>>Serooskerke speelt komend seizoen in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg versloeg in de finale van de nacompetitie buurman Veere met 1-0.