Jeugdig WHS speelt zich veilig in derde klasse

SCHARENDIJKE – ,,Ik hoop dat ik de supporters nu voor me gewonnen heb”, reageerde WHS-trainer Cees Stoutjesdijk, nadat zijn derdeklasser zich in de allerlaatste wedstrijd van de nacompetitie via een 2-2-gelijkspel tegen ZSC’62 in veiligheid speelde. De Scharendijkse opponent blijft in de vierde klasse.

In de winterstop maakte Stoutjesdijk de keuze voor de jeugd. “Met die jonge jongens hebben we als ploeg veel tegenslag gehad. De druk was vandaag groot, maar over twee wedstrijden gezien hebben wij hier gewoon recht op.”

ZSC’62 geloofde tegen WHS, ondanks de mogelijke sancties van de KNVB vanwege het uit de hand gelopen duel met Apollo, nog in de eigen kansen. Dat geloof werd na een goede openingsfase in de veertiende minuut alleen maar groter toen Arjan Smalheer met een prima actie zijn ploeg op voorsprong zette. Maar al snel daarna zorgde invaller Andreas Vroegop op aangeven van Robin van Dijke voor de gelijkmaker. Na rust zette uitblinker Patrick van Schetsen Vincent de Jonge vrij voor de ZSC-goal en dat betekende de 1-2. Uit een strafschop maakte Arjan Smalheer er uiteindelijk 2-2 van.

ZSC’62-WHS 2-2. 14. Arjan Smalheer 1-0, 28. Andreas Vroegop 1-1, 58. Vincent de Jonge 1-2, 62. Arjan Smalheer (strafschop) 2-2. Scheidsrechter: J.H.M. Klerx (Waalwijk). Gele kaart: Thomas Petiet en Rini Hart (beiden ZSC’62). Aantal toeschouwers: 350.