26 Derby’s op Schouwen-Duiveland

door Rudy Boogert

GOES – Het voetbal op Schouwen-Duiveland krijgt volgend seizoen 26 derby’s voorgeschoteld. Dat zijn er meer dan de afgelopen twee seizoenen, maar zes minder dan drie seizoenen geleden. Toen werden er alleen al in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal twintig gespeeld.

De 26 derby’s zijn verdeeld over drie klassen, blijkt uit de competitie-indelingen voor het seizoen 2007/2008, die gisteren werden vrijgegeven door de KNVB. Ze worden allemaal op het laagste niveau gespeeld.

In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal worden er twee gespeeld (tussen DFS en Mevo), in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal staan er twaalf op het programma (door Brouwershaven, SKNWK, WIK’57 en ZSC’62).

Ook in de vijfde klasse B van het zondagvoetbal staan er twaalf op stapel door de rentree van Zonnemaire na tien jaar reservevoetbal. De afgelopen jaren zorgden Dreischor, Ouwerkerk en Renesse voor de Schouwse zondagderby’s.

Zaterdag-tweedeklasser Bruse Boys, zondag-derdeklasser Zierikzee en zaterdag-derdeklasser Duiveland treffen geen enkele eilandelijke tegenstander in hun klasse.