Schouwse inbreng Zeeuwse teams

door onze sportredactie

GOES – Vier voetballers van Schouwen-Duiveland hebben een uitnodiging ontvangen voor de wedstrijden van de vertegenwoordigende Zeeuws elftallen. Gert-Jan Tierie (Goes) en doelman Leon Weeda (GPC Vlissingen) zullen uitkomen in het Zeeuws elftal. Thomas Groeneveld en keeper Rick Postema (beiden van Bruse Boys) maken deel uit van de selectie van Jong Zeeland.

Het Zeeuws elftal speelt volgende maand twee wedstrijden. Komende dinsdag maakt ex-SKNWK’er Gert-Jan Tierie deel uit van het team dat in Sluis tegen de Belgische eersteklasser Germinal Beerschot Antwerpen (GBA) speelt (aanvang: 19.30 uur). Twee weken later mag ex-ZSC-doelman Leon Weeda met het Zeeuws team aantreden voor het duel met eredivisionist NAC Breda. Die wedstrijd wordt gespeeld in Goes; de aftrap is om 19.30 uur. De Zeeuwse selecties voor deze twee wedstrijden zijn door vakanties niet identiek. Daarom speelt Tierie niet in het tweede duel en Weeda niet in het eerste. De selectie van Jong Zeeland komt één keer in actie: volgende week donderdag tegen opnieuw GBA. Voor die wedstrijd reizen de Bruse spelers Rick Postema en Thomas Groeneveld af naar ‘s-Gravenpolder, waar op het veld van Apollo’69 wordt gespeeld.

Zoals eerder al bekend werd, staan Zeelands hoogst spelende clubs Hoek en Kloetinge geen spelers af aan de Zeeuwse selecties.