Bruse Boys ontmoet Duiveland

GOES – De hoogst spelende zaterdagclubs van Schouwen-Duiveland spelen komend voetbalseizoen tegen elkaar in de poule van de districtsbeker. Tweedeklasser Bruse Boys en derdeklasser Duiveland zijn in één poule ingedeeld met ZPR’84 en Dosko. Dat werd gisteren bekendgemaakt op de website van de KNVB.

De hoogst spelende zondagclub Zierikzee treft oude bekenden in zijn bekerpoule. Colijnsplaatse Boys wordt getraind door voormalig Zierikzees jeugdtrainer Eddy Kiesenberg en Nieuwdorp wordt getraind door ex-Zierikzee-trainer Jos van Belzen. Tholense Boys, evenals Zierikzee gedegradeerd, is de vierde club in de poule.

Opvallend is dat de Schouwse clubs de nodige reizen moeten maken. WIK’57, Ouwerkerk en Dreischor zijn bijvoorbeeld bij Zeeuws- Vlaamse teams ingedeeld. Brouwershaven, DFS en Renesse zitten daarentegen bij elkaar (met Volharding). Andere eilandelijke koppels in één poule zijn ZSC’62/Zonnemaire en Mevo/SKNWK.

Indeling (nummering was gisteren nog niet beschikbaar). Poule: Zierikzee, Colijnsplaatse Boys, Nieuwdorp en Tholense Boys. Poule: Hulsterloo, Nieuwland, SDO’63 en WIK’57. Poule: Bevelanders, Domburg, ZSC’62 en Zonnemaire. Poule: Brouwershaven, DFS, Renesse en Volharding. Poule: De Noormannen, Hoofdplaat, Kwadendamme en Ouwerkerk. Poule: Dreischor, MZVC, Patrijzen en Sluiskil. Poule: Mevo, Robur, SKNWK en Zeeland Sport. Poule: Bruse Boys, Duiveland, ZPR’84 en Dosko.