Licentievrijstelling trainer op laagste niveau

Verenigingen die met hun standaardelftal mannen in de laagste klasse van een district uitkomen hebben met ingang van 1 juli 2008 vrijstelling van de licentieverplichting voor de trainer-coach. In dat geval moet bij de vereniging wel iemand in dienst zijn die beschikt over het diploma Trainer-Coach III senioren of Trainer/Coach III jeugd.

In een district met zeven klassen, geldt de regeling uitsluitend voor de clubs in de zevende klasse. In een district met vier klassen, geldt de regeling voor de clubs in vierde klasse.

De regeling wordt ingevoerd om met name kleine verenigingen die het financieel moeilijk hebben vrij te stellen van de verplichting een relatief dure trainer in dienst te hebben. Anderzijds zijn er ook verenigingen voor wie de jeugdafdeling zwaarder weegt dan het seniorenvoetbal. Indien zij met hun standaardteam uitkomen in de laagste klasse in een district, worden zij door een dienstverband met een bevoegde jeugdtrainer ontslagen van de plicht ook nog een bevoegde trainer voor het standaardelftal in dienst te hebben.