Passchier heeft goede dag, maar verliest de finale

Passchier heeft goede dag, maar verliest de finale toch

door Sven Bakker

BRUINISSE – Hij speelde naar eigen zeggen zijn beste wedstrijd van het toernooi, maar de overwinning zat er voor Mark Passchier niet in. Hij verloor de finale bij het Mosseltoernooi in Bruinisse van Daniel Huising: 7-5 en 6-1.

Zeker tot aan 3-2 in de eerste set ging het uitstekend met Passchier. “Ik stond werkelijk alles goed te raken en kwam zelfs een break voor in de eerste set.” De 26-jarige speler van tennisvereniging Duiveland in Nieuwerkerk kende echter flinke tegenslag, toen een blessure in zijn bovenbeen zich voordeed. En toen hield het op voor hem. Al ging Passchier nog wel mee tot 5-5, zijn tegenstander Daniel Huising speelde een gewonnen wedstrijd. “Mijn slagen zaten er echt de hele partij goed op”, verduidelijkte Passchier nog maar eens. “Maar ik kon gewoon niet meer lopen naar de bal. Het werd op een gegeven moment alles of niets.”

Het werd niets voor Passchier en alles voor Huising, afkomstig uit Middelharnis. Hij werd daarmee de opvolger van Koen van de Berge, die vorig jaar beslag legde op de titel maar dit jaar de voorkeur gaf aan het toernooi in Oost-Souburg.

Een categorie lager was het Robin Meertens die beslag legde op de mosseltitel. De thuisspeler, die in de kwartfinales nog in drie sets te sterk bleek voor Mark Passchier, had alleen in de eerste set tegenstand van Onno Kramer van Zierikzee. Meertens pakte de winst met 6-4 en 6-1. Hij bekroonde daarmee zijn opmars die hij dit jaar opzette. Aan het begin van dit jaar stond Meertens nog als 6-speler gerangschikt, maar inmiddels heeft hij zijn speelsterkte verbeterd tot tegen de 4 aan.

Bij het mannendubbelspel in de vierde categorie kwam Meertens echter nog net iets tekort. Samen met Rowdy van der Vlist eindigde hij als tweede in de poule. Pieter Boot en Martijn van Grunsven wonnen al hun partijen. In de 4-categorie van het vrouwendubbelspel waren Adrie de Looff en Ingrid Saman reeds verzekerd van de overwinning door hun beide partijen winnend af te sluiten.

>>Mark Passchier raakt de ballen goed te in de finale van het Mosseltoernooi in Bruinisse, maar winst komt er niet. Een blessure gooit roet in het eten.